DELFT - Den Hoorn - Wippolder is hét affiche waar dit weekend naar wordt uitgekeken. Zo ook door Den Hoorn-aanvoerder Robin Zwartjens.

- Heb je zin in zaterdag?
"Absoluut. Het is voor mij een bijzondere wedstrijd. Ik ben in Delfgauw opgegroeid en heb in de jeugd bij Wippolder gespeeld. Daarnaast is de laatste jaren gebleken dat tussen Den Hoorn en Wippolder toch sprake is van wat extra gezonde rivaliteit."

- Vallen jullie resultaten tegen?
"Als je kijkt naar hoe we er vorig jaar voor stonden, zou je zeggen van wel. Alleen ligt in deze competitie alles dicht bij elkaar. Waar we vorig jaar veel wedstrijden op de valreep wonnen, valt 'ie nu net verkeerd en spelen we gelijk. Als dat een paar keer gebeurt, scheelt dat twee punten per wedstrijd." 

- Wat verwacht je zaterdag?
"Ik begreep dat supporters van beide kanten wilde plannen hebben en ik denk dat er veel publiek op deze wedstrijd af zal komen. Daarnaast beginnen we anderhalf uur eerder, dus de derde helft begint eerder." 

- En qua resultaat?
"Ik denk niet dat we elkaar heel veel ontlopen, dus het zal dicht bij elkaar liggen. Uiteindelijk zeg ik dan 2-1 voor Den Hoorn. Zelf sta ik er vooral om ervoor te zorgen dat zij niet scoren, maar het zou wel heel lekker zijn om weer eens een goaltje mee te pikken."