Lex, Britt en Olaf bereiden zich voor op het nieuwe fietsseizoen. Met veel nieuwe fietsen.
Lex, Britt en Olaf bereiden zich voor op het nieuwe fietsseizoen. Met veel nieuwe fietsen. Foto: PR

Het voorjaar komt eraan, tijd voor de (nieuwe) fiets

Algemeen

Het voorjaar komt eraan. En dus is het nu het moment om die voorjaarsbeurt in te plannen of misschien wel tijd voor een nieuwe fiets! 

Dat komt dan goed uit. “Want we hebben momenteel heel veel fietsen op voorraad”, vertelt Britt Karlas van Karlas Fietsen aan het Bartokpad. Wie nu een nieuwe fiets zoekt, heeft bij Karlas ruime keus. Natuurlijk is er een ruime voorraad e-bikes van bijvoorbeeld Gazelle, Batavus, Union, Sparta, Giant en Winora. Oerdegelijke en betrouwbare merken die garant staan voor vele kilometers fietsplezier. Maar natuurlijk ontbreken ook de ‘klassieke’ fietsen niet. Stadsfiets of hybride fietsen en zelfs de bakfiets ontbreekt niet, evenmin als kinderfietsen van 12 tot en met 26 inch. Wie een nieuwe fiets aanschaft, kan zijn of haar oude fiets vaak inruilen voor een aantrekkelijke korting.

Leasen
Eerlijk is eerlijk, een goede (elektrische) fiets kan een hele uitgave zijn. Daarom kun je bij Karlas ook fietsen leasen. “Voor werkgevers hebben we het Lease-A-Bike programma, waarmee werknemers een fiets kunnen leasen”, vertelt Britt. Zo kun je voordelig èn belastingtechnisch gunstig een fiets leasen voor woon-werkverkeer. Dat geldt voor gewone fietsen èn e-bikes. Zeker e-bikes worden steeds belangrijker in het woon-werkverkeer. Heldere regels gaan samen met talloze kosten-, vitaliteits- en milieuvoordelen. Particulieren kunnen ook een fiets leasen via de ANWB. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden!

Nieuw: Bosch smart systeem
Er zijn ook nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot elektische fietsen. Zo heeft Bosch het smart systeem ontwikkeld. Het display is uitgebreid met nieuwe functies, welke te bedienen zijn via de eBike Flow-app. Met de technisch en visueel nauwkeurig afgestemde onderdelen kun je jouw rijervaring aanpassen en het fietsplezier naar een hoger niveau tillen.

Accessoires
Naast fietsen heeft Karlas natuurlijk alle nodige accessoires in huis. Zoals helmen voor op de fiets, maar ook voor de scooter en de snorfiets. Denk ook aan andere dingen zoals accu’s, tassen, manden en kratten, sloten en telefoonhouders. En ja, óók regenkleding, want ook het komende voorjaar zal best nog wel een paar buitjes meebrengen. Maar daar hoef je met goede materialen niet voor thuis te blijven! Tevreden met je huidige fiets? Zorg er dan wel voor dat ie in topconditie is. Een voorjaarsbeurt is vaak geen overbodige luxe. “Maar plan die wel op tijd in”, waarschuwt Britt. “Want zodra het weer echt mooi wordt, hebben we het in de werkplaats superdruk. Plan daarom tijdig, twee weken van tevoren bij voorkeur, je onderhoudsbeurt in. En daarna: veel fietsplezier!