Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- “Het woongenot is hier heel hoog, en dat komt vooral door de plek. Het is een leuk straatje in een dito buurt, met alle faciliteiten op loopafstand en een heerlijke tuin op het zuiden, waar je al vroeg in het jaar lekker beschut kunt zitten”. Veerle, die met haar partner Neal vier jaar in deze 4-kamer benedenwoning heeft gewoond, weet dat ze dit alles wel zal gaan missen in hun nieuwe woning net over de grens in Rijswijk. Maar een volgende stap lonkte. 

Verliefd
“Het gekke is dat we niet actief op zoek waren naar een volgende stap, een ruimer huis. We woonden prima met z’n tweeën in deze starterswoning, met een mooie berging en bergruimte, maar werden toch verliefd op een groter huis. Dit biedt ons in de toekomst meer mogelijkheden. Bovendien vinden we het prettig dat we straks een eigen achterom hebben. De volgende stap kwam dus iets eerder dan verwacht, maar dat is beter dan dat er op een gegeven moment een “moeten” aan het zoeken vastzit, dan wordt het zoeken ook anders”.

Jaren ’30 charme
De vier jaar in de Caspar Fagelstraat hebben Veerle en Neal als zeer prettig ervaren. Zoals gezegd was het woongenot hoog, en dat kwam onder andere door de centrale ligging en de charme van de gemoderniseerde jaren ’30 woning. “Winkels, scholen, zwembad en Wilhelminapark zijn dichtbij, evenals OV-aansluitingen en ontsluitingswegen. Voor de jaren ’30 sfeer van de woning zijn wij gevallen, al was deze al vrij modern met een houten vloer en een uitbouw aan de achterkant. Deze geeft de tuin, in combinatie met een palm, een beetje een Ibiza-achtige look. Het is een leuke combi van jaren ’30 en modern”.

Uit de wind
In de tuin is het op een zonnige dag begin maart al goed toeven. Veerle: “Omdat aan de achterkant andere huizen als in een soort hofje om de onze heen staan, zit je snel in de luwte en voel je de koude wind niet. Doordat de tuin op het zuiden zit, heb je de hele middag heerlijk de zon”.

Gemêleerd gezelschap
Veerle omschrijft de wijk als rustig vanwege het éénrichting verkeer. Parkeren kan met een vergunning, waardoor er altijd plek voor de auto voor de deur is. Bezoekers kunnen als zodanig worden aangemeld.
De gemêleerde samenstelling van bewoners zorgt ervoor dat de sfeer in balans is. “Er wonen ouderen, studenten, gezinnen, stellen en alleenstaanden, een mooie mix. Met de buurt is er een goed contact, evenals met de VVE die we met de bewoners van de twee huizen boven ons hebben. We praten op jaarlijkse bijeenkomsten bij over bijvoorbeeld toekomstig onderhoud. Zo hebben we in 2021 met elkaar groot onderhoud gepleegd aan het balkon. Door de adequate aanpak verkeert het pand in een goede staat”.

Groene tuin
Veerle en Neal hebben in en om het huis zelf ook wat opfrissingen gedaan. Zo is er binnen geschilderd en is de tuin voorzien van het nodige groen, inclusief een vijgenboom. Ook is er voor een nieuwe schutting gezorgd.        

Caspar Fagelstraat 6, Delft
Vraagprijs is: 375.000 k.k.
Woonoppervlak is: 94m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding