Yvonne Zomerdijk bij INKT DELFT

DELFT - Het werk van Yvonne Zomerdijk is van 4 maart tot en met 7 april te bewonderen op een tentoonstelling bij INKT DELFT. Zomerdijk is afgestudeerd illustrator en werkt sinds 2006 als zelfstandig kunstenaar. In schilderijen en grafieken legt ze middels kartondruk en linosnede het buitenleven vast met zorgvuldigheid en oog voor detail. Naast prachtige bloemstillevens zijn er ook vogels en insecten in haar werk te vinden. Haar stijl is te vergelijken met die van de 17e-eeuwse schilders maar bevat een hedendaagse blik op de wereld.

Sam’s Kledingactie helpt moeder en kind in Ethiopië

DELFT - Op zaterdag 18 maart kunt u van 10.00 uur tot 12.00 uur op vier verschillende locaties in Delft kleding en schoenen, maar ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel inleveren. Met uw donatie helpt u stichting Cordaid om gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone in Ethiopië te verbeteren. Veilig bevallen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg komen schrikbarend veel moeders en jonge kinderen in Ethiopië te overlijden aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden. Helpt u Cordaid om betaalbare en bereikbare zorg beschikbaar te maken in Borana? Kijk voor meer informatie op www.samskledingactie.nl.  

Opening Geheugenbieb in OPEN

DELFT - DOK opent speciaal voor mensen met dementie, Alzheimer of andere geheugenproblemen de Geheugenbieb. De opening vindt plaats op 27 februari om 11.00 uur in OPEN, op de afdeling Informatief. De speciale collectie bestaat uit boeken, fotoboeken en spellen die helpen bij het naar boven brengen van herinneringen en het trainen van het geheugen. Met de Geheugenbieb wil DOK ondersteuning bieden aan mensen die aan (beginnend) geheugenverlies lijden, maar ook aan mantelzorgers, partners, familieleden en naasten.

Delft Vertelt in HAL015

DELFT - Op 5 maart vindt van 15.00 uur tot 17.00 uur de 24e editie van Delft Vertelt plaats in HAL015. Delftenaren vertellen verrassende en waargebeurde verhalen uit de stad die ze zelf hebben meegemaakt. De vertellers die op 5 maart op het podium staan zijn Ed Mos, Cees van Laren, Piet van der Pas, Jeroen Manders en wethouder Frank van Vliet. De muziek wordt verzorgd door Eric Tienhooven. Kaarten zijn te koop op www.rietveldtheater.nl/productie/delft-vertelt-24.