Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Delft viert Internationale Vrouwendag

Algemeen

Internationale Vrouwendag staat weer voor de deur. In de tweede en derde week van maart kun je in Delft deelnemen aan allerlei activiteiten die stadsgenoten bij elkaar brengen en waarbij de positie van de vrouw centraal staat. Dit jaar staan de Delftse activiteiten in het teken van het thema “Omarm je waarden”.

De feestelijke openingsbijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 8 maart vanaf 19.00 uur in OPEN en wordt zoals ieder jaar georganiseerd vanuit Stichting 8 maart Delft. De stichting draagt bij aan de inclusiviteit en duurzaamheid van de stad en heeft als doel het talent van alle mensen, ongeacht geslacht of geaardheid, te benutten. De openingsbijeenkomst wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met Studium Generale. Het thema zal tijdens een openingswoord van wethouder Gooijer worden aangekondigd. Iven Cudogham, docent, presentator en schrijver, zal als gastspreker aanwezig zijn en de moderator van de bijeenkomst is Mirthe Frese, die onder andere theatermaker is.

Power Award
Tijdens de openingsbijeenkomst zal ook de uitreiking van de Power Award 2023 plaatsvinden. Deze Award wordt uitgereikt aan een Delftenaar, man of vrouw, of een organisatie die duurzaam bijdraagt aan de participatie, ontwikkeling en emancipatie van met name vrouwen. Na afloop is er een zogenaamde Netwerkborrel.

Activiteiten
Van 8 tot 18 maart kan iedereen in Delft, man of vrouw, jong of oud, deelnemen aan workshops en dialoogtafels, maar ook aan een high tea, een filmavond of aan sportieve samenkomsten. De slotbijeenkomst wordt georganiseerd vanuit Soroptimistclub en het Vrouwen in Delft platform. Je kunt je aanmelden voor de activiteiten op www.internationalevrouwendagdelft.nl.