Winnaars Loïs en Pim met wethouder Gooijer
Winnaars Loïs en Pim met wethouder Gooijer

Loïs en Pim zijn de beste voorlezers van Delft

Algemeen

DELFT - Op zaterdag 18 februari vond de lokale Voorleeswedstrijd van Delft plaats. In bibliotheek DOK Voorhof werd er gestreden om de titel ‘Beste Voorlezer van Delft’. Negen Delftse schoolkampioenen lazen voor aan het publiek. 

De jury, bestaande uit kinderboekenschrijvers Annejan Mieras, Maaike Fluitsma en Tjerk Noordraven, mocht uiteindelijk twee voorlezers tot winnaar benoemen. De winnaars werden bekendgemaakt en gehuldigd door niemand minder dan Joëlle Gooijer, wethouder Jeugd, Ouderen en Armoede. Pim Elders van de Freinetschool en Loïs Huijgen van het Mozaïek CF mogen Delft vertegenwoordigen op de regionale finale, die zal plaatsvinden op woensdag 22 maart in ons eigen DOK in OPEN. Pim las voor uit De Regels van Floor van Marjon Hoffman en Loïs uit Luna van Pieter Koolwijk. Beide winnaars gingen naar huis met een sjerp, een trofee en het vooruitzicht op een volgend voorleesoptreden. 

Bijzondere gast
Niet alleen het publiek en de juryleden werden door Pim en Loïs meegenomen in de wereld van Floor en Luna. Jurylid Tjerk Noordraven, die naast het schrijven van griezelige kinderboeken ook opgezette vleermuizen en vogelspinnen verzameld, had een wel heel bijzondere gast meegenomen. De opgezette vleerhond die tijdens het voorlezen op zijn schouder zat was vast ook onder de indruk van het talent van Pim en Loïs.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen. Ieder jaar krijgt elke basisschool in Nederland een gratis deelnamepakket en kunnen de leerlingen uit groep 7 en 8 meedoen aan de wedstrijd. Zo leren ze op een speelse manier leren hoe leuk en waardevol (voor)lezen is.