Opening van het Bluesfestival (Foto: Koos Bommelé)
Opening van het Bluesfestival (Foto: Koos Bommelé)

Het Bluesfestival is weer van start gegaan!

Algemeen

DELFT - Na twee jaar van afwezigheid is het grootste indoor bluesfestival van Nederland weer terug in Delft. Afgelopen donderdagavond vond de opening van het Bluesfestival plaats in Filmhuis Lumen en Hal015. Onze fotograaf Koos Bommelé was erbij. 

Het festival werd geopend met een vertoning van de, met een Oscar bekroonde, documentaire The Summer of Soul in Filmhuis Lumen. Zowel voor als na de film was er muziek van Delftse band Bluegrass Bandits te horen. Op diezelfde avond was de voorstelling ‘Wie is Robert Johnson, niet?’ van Big Bo en Mark Stakenburg te zien in Hal015. Vrijdagmiddag ging het programma van start in 23 van de deelnemende cafés in Delft met optredens van de beste bluesbands uit Nederland en België.

Gelukkig is het festival daarmee nog lang niet afgelopen. Ook op zaterdag en zondag kan er nog genoten worden van zowel versterkte als akoestische en gratis te bezoeken live-optredens in veel verschillende bluesstijlen. Zaterdag is bijvoorbeeld het rock & roll trio ‘69 Comeback te zien in café de V te zien en zondag speelt Barn ‘n Belle, het Americana & Roots duo dat Nederland vertegenwoordigde tijdens de internationale Blues Challenge in Memphis, in het Hampshire Hotel.

Naast de vele en diverse optredens wordt ook de traditie om verschillende specials aan te bieden voortgezet. Zaterdag kan er bijvoorbeeld deel worden genomen aan een mondharmonica workshop voor beginners, of kun je zelf een sigarenkistgitaar bouwen. Zondagmiddag is het nieuwe theaterconcert ‘Veerkracht uit het Moeras’ van Les Chats Cadiens te zien in Hal015, waarin de ontstaansgeschiedenis van de accordeonblues in Louisiana zal worden geschetst. Er is dus nog een hoop te beluisteren en te beleven.