Dicht bij Vermeer
Dicht bij Vermeer

Oscars, architectuur & Vermeer in Lumen

De goede films blijven komen en met The Whale en Women Talking heeft Lumen twee ijzersterke nieuwe Oscarkanshebbers op haar programma.

In aangrijpende en hartverscheurende The Whale probeert een obese vader – een fenomale rol van Brendan Fraser - opnieuw contact te maken met zijn vervreemde dochter. Women Talking - met fantastische rollen van Frances McDormand en Rooney Mara – vertelt het hoopvolle verhaal van vrouwen die weigeren te zwijgen. 

Naast deze Oscarkanshebbers vertoont Lumen twee bijzondere documentaires over architectuur. Zondag 19 februari draait The Proof of the Pudding en zondag 26 februari vertoont Lumen Depot – Reflecting the Boijmans over de bouw van het beroemde museumdepot van het Boijmans van Beuningen Museum. Na afloop is er een nagesprek met regisseur Sonia Herman Dolz en voormalig Boijmans directeur Sjarel Ex. 

Naast architectuur staat Vermeer centraal in de nieuwe documentaire Dicht bij Vermeer, over de totstandkoming van de Vermeer expositie in het Rijksmuseum. Kaarten voor 8 t/m 11 maart zijn nu alvast te koop.

filmhuis-lumen.nl