Haiku’s in de Bibliotheek Den Hoorn

DEN HOORN - Tot medio mei exposeert de bibliotheek van Den Hoorn haiku’s, en wanneer gepast, andere dichtvormen van Geert Arkesteijn. Naar Japanse traditie zijn haiku’s gecombineerd met pentekeningen; Geert overtreedt deze regel en plaatst zijn haiku’s in voornamelijk zelfgemaakte foto’s. Er worden meer regels overtreden, Geert laat het aan het zijn publiek over wat zij daarvan vinden. Tijdens de expositie worden enkele objecten ververst. 

Het werk van Geert is te zien tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Voor meer informatie zie www.debibliotheekdeplataan.nl.

Delflandse Bodebussen & Anton Pieck

SCHIPLUIDEN - Symboliek en religieuze kunst in Museum Tabgha (vgl. Joh.21) van 18 februari tot en met 8 april 2023.  Geschiedenis van een ambtsteken & Anton Pieck, een begrip in oude tekeningen. 

Voor beide onderwerpen kijken wij naar het verleden. Hoe zag het eruit, en wat droeg men als symbool voor herkenning en erkenning van een persoon in uniform. De sfeertekeningen van Anton Pieck passen zeker tussen oude maar ook nieuwe bodebussen die door Boden van Gemeenten- en Hoogheemraadschap van Delfland gekleurd werden gedragen. Televisiebeelden geven in kleur de inventaris van Bodebussen in de Lage Landen weer. Die oorspronkelijk in Zwart-wit is opgemaakt en uitgegeven. Een grote afbeelding toont ‘Een stad in de Middeleeuwen’ centraal een Schout die geflankeerd door twee Stadsboden, beiden met Bodebus, dragende een stadsroede. 

Al die jeugdherinneringen in beeld zullen zaterdags te zien zijn tussen 14.00 uur en 16.00 uur aan de Vlaardingsekade 7 te Schipluiden. Zie ook: www.tabgha.nl

Ypenburg vertelt

YPENBURG - Over Ypenburg is veel te vertellen. De Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg start met een cyclus van korte lezingen over allerlei interessante Ypenburg-gerelateerde onderwerpen. En wel: op woensdagavond 22 februari '5500 jaar Ypenburg', op woensdagavond 22 maart 'Vliegbasis Ypenburg van 1954 tot 1992', woensdagavond 19 april 'Voedseldroppings na de hongerwinter (1945)'. De lezingen beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer 45 minuten. Hierna is er nog de mogelijkheid voor het stellen van vragen, napraten en een kopje koffie of thee. Toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk via hvby@historischypenburg.nl of tijdens de vrije inloop op maandag en woensdag van 10.00-12.30 uur. Locatie: Curtiss Corner in wijkcentrum Piet Vink, Laan van Hoornwijck 260, 2497 ED Den Haag.
historischypenburg.nl