Bluesfestival 2020Foto: Koos Bommelé
Bluesfestival 2020Foto: Koos Bommelé Foto:

Volop variatie bij Bluesfestival Delft

Elk jaar vindt in februari het grootste indoor bluesfestival van Nederland plaats. Houdt 24, 25 en februari vrij in je agenda, want tijdens dit weekend is er in verschillende cafés in de Delftse binnenstad een groot aantal gratis te bezoeken optredens. 

Programma
Ieder jaar wordt een divers programma samengesteld, waarin allerlei  blues stijlen worden opgenomen. Op de diverse locaties kan geluisterd worden naar onder andere Delta Blues, Chicago Blues, Texas- en Westcoast blues, Jump’n’Jive, Bluesrock, Americana en Rock-a-billy. Er kan dus volop worden genoten van een grote variatie aan zowel versterkte als akoestische live muziek. Kom ook langs in de leukste cafés van Delft, waaronder het Bebop Jazzcafé, café De Engel, het Delfts Brouwhuis en Het Proeflokaal, en geniet van een groot scala aan bluesartiesten uit binnen- en buitenland, zoals Dynamite Blues Band, winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018, de Belgische Slap’n Quiff & the Uncles, of onze eigen Delftse Polle Eduard.

Specials
Naast optredens staat dit festival ook bekend om de workshops en specials die worden aangeboden. Neem bijvoorbeeld deel aan de mondharmonica workshop en binnen no time beheers je het basisprincipe van de mondharmonica, zowel binnen de blues als binnen andere muziekstijlen. Of bouw je eigen Cigarbox gitaar: een zeer veelzijdig, maar in Nederland nog relatief onbekend instrument. Ook is er op donderdag 23 februari een toepasselijke en meeslepende documentaire te zien in Filmhuis Lumen, Summer of Soul, over het Harlem Cultural Festival.

Kijk voor meer informatie over de cafés, de bands en de specials van het festival op www.delftblues.nl. Hier vind je ook een totaaloverzicht van alle optredens: bands, locaties en tijden.