Melchior Bleijs
Melchior Bleijs Foto:

Altijd welkom bij Martinus Eten & Drinken

DELFT - Sinds september vorig jaar is winkelcentrum De Hoven een eetgelegenheid rijker: Martinus Eten & Drinken is een buurtrestaurant waar je zeven dagen per week terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor koffie met gebak of voor een borrel.

Welkom

Volgens eigenaar Melchior Bleijs is er behoefte aan een gezellige plek waar je goed en betaalbaar kunt eten en waar iedereen welkom is. Bleijs ging na de horecasluiting door corona aan de slag als assistent-bedrijfsleider bij restaurant Peppel, waar hij leerde hoe het is om een warm restaurant te leiden waar veel buurtbewoners langskomen. De warmte van Peppel bleef niet onopgemerkt door de Delftse organisatie voor de invulling van de panden in de Hoven. Bleijs lijkt met Martinus inderdaad een behoefte in Delft te vervullen. Een bijzonder breed publiek wordt hier voorzien van hapjes en drankjes.

Gezellig modern
De sfeer die zowel in het interieur als in de diverse menukaart wordt doorgevoerd is ‘het gezellige van vroeger en het moderne van nu’. Op oude schoolstoeltjes kan bij moderne kaarsenhouders worden genoten van een klassieke hamburger, maar ook van een bord holy ravioli. Ook de open keuken draagt bij aan de gezelligheid van dit restaurant. De bediening en de gasten leggen makkelijk contact met elkaar.

Samenwerken
Bleijs heeft ondersteuning van de Rotterdamse mede-eigenaren en heeft geen hulp bij de gemeente gezocht. De band met Delftse ondernemers is daar niet minder op geworden. De bloemen komen van de bloemist aan de overkant en noten en brood worden bij andere ondernemers uit de Hoven gehaald. Zo steunen de ondernemers elkaar en is groei mogelijk.