Maskodvl met het team van Punch
Maskodvl met het team van Punch

Volleyballen en plezier maken bij DSVV Punch!

sport

DELFT - Bij DSVV Punch worden volleybal en plezier op een geweldige manier gecombineerd. Naast competitiewedstrijden, worden er elk jaar meerdere evenementen georganiseerd bij Punch. Volgende week, zaterdag 25 februari, staat een leuk evenement op het programma: Punch Super Saturday! “Dit is een intern evenement voor alle leden van onze vereniging”, vertelt Remco Roelofs, bestuurslid van DSVV Punch.

Het evenement van volgende week staat volgens Remco in het teken van de ouders van de leden. “Eigenlijk spelen die dag bijna alle teams een thuiswedstrijd. We zijn die dag bezig op acht velden tegelijk. De bedoeling is dat alle ouders worden uitgenodigd om naar hun kind te komen kijken. Tijdens deze dag wordt er ook lunch verzorgd en loopt onze mascotte Maskodvl rond.” Omdat DSVV Punch een studentenvereniging is, wordt de dag uiteraard niet afgesloten zonder feestje. “In de avond is er een pubquiz voor de ouders en is onze borrellocatie open zodat de ouders dit ook kunnen zien.” 

Het daaropvolgende evenement is het Punch Open Beach toernooi op zaterdag 27 mei. Dit is, in tegenstelling tot het hierboven genoemde evenement, een openbaar evenement. “Voor dit toernooi kan iedereen zijn of haar eigen team opgeven, je hoeft dus geen lid te zijn van Punch. Wel wordt het toernooi goed gepromoot bij Punch, maar iedereen is welkom. Tijdens het evenement worden er een hele middag wedstrijden gespeeld in het zand. Dit evenement kost wel een paar euro per deelnemer omdat we het anders als vereniging kunnen betalen.” 

Het grootste evenement van DSVV Punch wordt gehouden in het weekend van 2,3 en 4 juni dit jaar: het SPOENK grasvolleybaltoernooi. Dit toernooi, bij sv Wippolder, begint al op vrijdag en eindigt op zondag. “Op vrijdag begin je eigenlijk meteen goed met een feest. Wij als Punch huren dan de hele kantine, maar ook velden en kleedkamers van sv Wippolder. We zetten ongeveer 20 velden op de voetbalvelden uit.” Na het feesten van vrijdag is het zaterdag gewoon tijd om te volleyballen volgens Remco. “Zaterdagochtend wordt er ontbijt geregeld en ga je volleyballen. We hebben een ochtendprogramma en een middagprogramma, waardoor de hele dag vol gepland is met wedstrijden. Na deze wedstrijden is er een barbecue met daarna wederom een feest.” Op de laatste dag van het evenement wordt er volgens Remco ook zeker niet stilgezeten. “Zondagochtend is er gewoon weer vroeg ontbijt en wordt er ook weer gevolleybald! Wel is de opkomst meestal iets minder, geen idee hoe dat komt!” Dit evenement is voor iedereen toegankelijk. Tijdens het toernooi worden er tentjes opgezet om zo iedereen de mogelijkheid te bieden om te kunnen overnachten. “Dit geeft ook een beetje het festival gevoel”, zegt Remco. 

Wil je meer informatie over deze evenementen of wil je je inschrijven? Je kunt altijd een mailtje sturen naar bestuur@punch.tudelft.nl!