Gemeente Delft doneert aan Giro 555
Gemeente Delft doneert aan Giro 555

Gemeente doneert na aardbevingen

Algemeen

DELFT - Het college van B&W heeft een voorstel aan de raad gestuurd om een bijdrage van 50.000 euro over te maken op Giro 555 voor de noodhulp in Turkije en Syrië. Het college heeft er alle vertrouwen in dat de raad hiermee akkoord gaat tijdens de raadsvergadering op 9 maart. Naast deze donatie zal het college waar nodig ondersteuning bieden aan kleinschalige initiatieven in Delft. 

Medeleven
De gevolgen van de aardbeving in Turkije en Syrië zijn ook merkbaar in de Delftse samenleving. Delft kent een actieve en behoorlijk omvangrijke Turkse en Syrische gemeenschap. Vanuit de gemeente is er doorlopend contact met deze Delftenaren. Vorige week bracht burgemeester Van Bijsterveldt een bezoek aan de Sultan Ahmet Moskee om haar medeleven te betuigen.

Ook bezocht zij een taalschool in de Poptahof. Daar stonden ze samen stil bij de ramp in Turkije en Syrië. Veel mensen binnen de lesgroepen en de maatschappelijke begeleiding hebben directe familieleden verloren.

Zorg en verdriet
Het gemeentebestuur van Delft leeft mee met alle getroffenen van de ongekende ramp in Turkije en Syrië. Burgemeester Marja van Bijsterveldt: “Een aantal Delftenaren van Turkse en Syrische afkomst heeft familie en vrienden in het rampgebied. Als zij geen contact kunnen krijgen met hun familie of bekenden ter plekke, heerst grote zorg en verdriet. Ik leef zeer mee met alle betrokkenen bij deze grote ramp.”

Doneren
Het college van B&W ondersteunt met dit bedrag de schenkingen van inwoners uit Delft. En stimuleert hiermee inwoners om een bijdrage over te maken op Giro 555.