Afbeelding
Foto: Eline v Tilburg

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

wonen

DELFT- Voor Angela de Haan breekt een nieuwe fase aan in haar leven. De jongste van haar drie kinderen gaat komende zomer het huis uit en na haar scheiding zes jaar geleden heeft ze nu met haar nieuwe relatie een huis gekocht in Noordwijkerhout. “Het was onze droom om iets dichter bij de zee te gaan wonen”. Aan haar zeer ruime woning aan de Goudenregenlaan, waar ze al sinds 2012 met veel plezier woont, ligt de verhuizing dus zeker niet. 

Veel ruimte
“Ik ben de eerste bewoner, zoals er trouwens nog wel meer zijn in de straat”, aldus Angela. “We kwamen destijds uit een jaren ’30 woning in de Indische buurt, die te klein werd voor ons gezin met drie kinderen. Deze woning biedt een hoop ruimte, zodat ieder kind een eigen kamer had en er voor ons een eigen werkruimte in zat. Vanuit de bouw kregen we de optie tot een woninguitbouw met een erker. Daar hebben we toen vier grote ramen in laten plaatsen, zodat er veel lichtinval is. Het huis is in de loop der jaren goed onderhouden. Vorig jaar is er bijvoorbeeld beneden nog geschilderd”.

Duurzaam
Angela omschrijft de woning als “heerlijk ruim, van deze tijd met een Energielabel A en dichtbij de Delftse drukte maar gelegen in een rustige wijk”. De woning is volledig geïsoleerd en duurzaam, met verwarming door een warmtepomp. “Dit was toen nog best bijzonder, maar ben blij dat we hiervoor gekozen hebben nu dit volledig is ingeburgerd”. Op het dak is ruimte voor zonnepanelen. De vloerverwarming koelt ook in de zomer. “Je moet dit niet zien als airco, maar als het veraangenamen van de temperatuur”, aldus Angela. Beneden liggen Italiaanse plavuizen, boven een vinyl vloer.  

Centraal
Qua faciliteiten heeft de woning een gunstige ligging. Angela: “Je zit zo in de historische binnenstad, maar het groen en de rust van de Delftse Hout zit om de hoek op loopafstand. Sowieso is het rustig wonen in de wijk, die qua bouw nu zo goed als klaar is”. Er is een eigen winkelcentrum gevestigd en OV en uitvalswegen zijn in de buurt. Aan de Tweemolentjeskade zit een bushalte, waarvandaan ook een lijn gaat naar het station, en als je het fietsbruggetje over gaat kun je de tram pakken. Als je de wijk links uitgaat kun je bij Delft-Noord de A13 op, waardoor je ook weer zo op de A4 en A12 zit.

Vriendelijke buurt
Het parkeren voor vergunninghouders maakt de parkeerdruk heel klein, zo vindt ze. Om het huis is altijd wel een zonnige plek te vinden in de gezellige voortuin, de zijtuin of de achtertuin. die door een poort aan de zijkant te bereiken is. Je kunt heerlijk genieten in de tuin, doordat het een fijne, rustige buurt is. Hierin gaan ook de bewoners vriendelijk met elkaar om. “Er is een app-groep en men helpt elkaar, met bijvoorbeeld het uitlenen van dingen en het sparen van zegeltjes. Er is ook eens een buurt barbecue geweest. We zitten niet iedere dag bij elkaar op de borrel, maar er is een open contact en iedereen zegt elkaar gedag”.        

Goudenregenlaan 28, Delft
Vraagprijs is: 725.000 k.k.
Woonoppervlak is: 163m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding