Wethouder Maaike Zwart opende het Highlight Festival (Foto: Koos Bommelé)
Wethouder Maaike Zwart opende het Highlight Festival (Foto: Koos Bommelé)

Opening Highlight Delft 2023

Algemeen

DELFT - Donderdag vond de officiële opening van Highlight Delft 2023 plaats in The Social Hub. Onder het genot van een hapje en een drankje werd Highlight Delft 2023 geopend door wethouder Maaike Zwart en kunstenaar Jeanine Verloop.

Van 16 tot en met 18 februari vormde Delft het decor voor Highlight Delft. Drie avonden lang kreeg men een bijzondere blik op de toekomst gecreëerd door innovatieve makers geselecteerd door Highlight Delft. 

Bezoek
Lees je deze krant op zaterdag? Dan heb jij vandaag nog de kans om het evenement te bezoeken va 17:30 tot 23:30 uur! Kijk mee naar de toekomst door de ogen van geselecteerde kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, bedrijven en studenten. Zie een machine van glas, loop door unieke geluidskunstwerken, en ondervindt wat het effect is van drie meter hoge cilindervormige lichtpatronen op je zintuigen.

Route
De innovatieve kunst & technologie route bestaat uit twee delen: City Centre Delft en TU Delft Campus. Bij beide routes Guided tours en Photo tours. Gratis met bus 69 van en naar de twee routes. Nieuw in 2023 is ‘Space of Possibilities’ bij de hubs. Hier vind je werken als de AI-synthesizer, flapperende drones, en een Dream-sequencer die beelden creëert van dromen van bezoekers.

Tickets
Je ticket voor zaterdag koop je op www.highlightdelft.nl. Koop je e-ticket vanaf 15 euro, waardeer op met een begeleide (foto)tour en neem een hoogtepunt van de toekomst mee naar huis! 

Beelden
Is het voor jou te laat om het festival nog te bezoeken? Op de website kun je tóch nog een kijkje achter de schermen krijgen en vind je afbeeldingen van alle kunstwerken.