Kopjesloop / Golden Tenloop

DELFT - Komende zondag 12 februari weer een Kopjesloop van 5 en 10 km. Inschrijven: zie site www.dekoplopers.nl. Afhalen van het startnummer kan op zondag in de kantine van korfbalvereniging DES Sportpark Biesland. Uitslagen op www.uitslagen.nl. En natuurlijk kun je op Valentijnsdag alvast iemand blij maken met de inschrijving voor de 34ste editie van de Trompper Optiek Golden Tenloop op Hemelvaartsdag 18 mei. De inschrijving start op 14 februari om 20.00 uur. www.goldentenloop.nl 

Komt geen geld aan te pas

LETS Delft e.o. is een organisatie waarbinnen mensen elkaar diensten bewijzen en spullen met elkaar ruilen. De ruilhandel werkt met een eigen munt: het 'eentje'. De vereniging maakt deel uit van het wereldwijd bekende LETS-systeem (Lokaal Economisch Transactie Systeem). Vraag en aanbod komen vooral langs via email. De ‘eentjes’ worden centraal geadministreerd en via de computer kan iedereen facturen versturen, met ‘eentjes’ betalen en elkaars saldo inzien. Wanneer je lid wordt krijg je een startkapitaal.
Kennismaken met dit initiatief kan op de maandelijkse bijeenkomsten. Op zondag 19 februari vindt er van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst van regio Westland plaats in Naaldwijk. Voor het exacte adres en nader inlichtingen kan gebeld worden naar Jean Huizing: 06-44378320

Een middag voor en over Oekraïne: ‘Melodies born in the shtetl’

Op zondag 19 februari treedt The Romansky family ensemble op in samenwerking met de synagoge Delft, met een programma vol joodse muziekhistorie uit Oekraïne. Een deel van de opbrengsten gaat naar stichting UAID, een door Oekraïense vluchtelingen opgezette stichting die goederen en hulpmiddelen verzameld voor het oorlogsgebied in hun thuisland. De Romansky familie bestaat uit drie generaties muzikanten waarvan er twee in Nederland wonen. De oudste generatie is na het uitbreken van de oorlog naar ons land gevlucht en organiseert sindsdien concerten met Oekraïense muziek.
De voorstelling vindt om 15.00 uur plaats in de synagoge. Kaartjes zijn te koop via www.synagogedelft.nl.

Alzheimercafé Delft - Beslissen voor een ander

Op maandag 13 februari, vanaf 19.00 uur, vindt het Alzheimercafé plaats in Open, op het Vesteplein in Delft. Het Alzheimercafé is er voor mensen met dementie en hun naaste omgeving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alzheimer Nederland, afdeling Delft-Westland-Oostland:
06-41860677
www.alzheimerdwo.nl