Afbeelding

Inloopavond BVOWD

Het bestuur van de Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier nodigt u uit voor de volgende inloopavond op donderdag 16 februari. Ze starten rond 20.00 uur in de Wending. Wat komt er zeker aan de orde:- AVALEX, heeft voor iedereen die in de wijk woont een flyer gemaakt en mogelijk zal er ook iemand van AVALEX aanwezig zijn om het een en ander nader toe te lichten of vragen aan te stellen. - PARKEREN en de problemen hiermee kan niet ontbreken. - Informatie over het WILHELMINAPARK.- WOONVISIE van de gemeente, lees hierover ook het stuk in de Delft op zondag van 15 januari. - CONTACTEN met de nieuwe raad. - ENERGIE-transitie. En natuurlijk zal er tijd voor vragen zijn.

Kinderspel: Prijswinnaar
ontwerpwedstrijd

DELFT - In 2022 vond de tentoonstelling Kinderspel plaats in Museum Paul Tetar van Elven. Onderdeel van die tentoonstelling was een wedstrijd voor kinderen van de Delftse basisscholen om een Delfts blauw tegeltje te ontwerpen met uiteraard als thema ‘kinderspel’. Uit de vele inzendingen is een ontwerp gekozen van de 12 -jarige Misjel Kalashnikova. Zij kwam samen met haar moeder en zusje Nikol in april 2022 vanuit de Oekraïne naar Nederland en zit in de Taalklas van de Mgr. Bekkersschool. Vooral door de creatieve vakken die daar worden gegeven kunnen kinderen zoals Misjel even hun nare ervaringen vergeten.

Op donderdag 23 februari wordt door wethouder Cultuur Frank van Vliet het eerste exemplaar van het winnende tegeltje aan haar uitgereikt. Het unieke tegeltje, in productie genomen door Heinen Delfts Blauw, is vanaf die dag in een beperkte oplage te koop in de Conceptstore van Heinen Delfts Blauw aan de Hippolytusbuurt 3 in Delft.