DELFT - Het weekend waarin Wippolder het 25-jarig bestaan van sportpark De Pauwmolen vierde en met 1-2 won bij Forum Sport, zorgde niet voor een feeststemming. Aanvoerder Daley Uijthof blikt terug.

- Wat is er gebeurd?
"Zaterdag speelden we bij Forum Sport. Zoals wel vaker dit seizoen kwamen we, ondanks dat we de wedstrijd aardig onder controle hadden, op een achterstand. In het vervolg kwamen we door doelpunten van Quinten Hellemons en mij op voorsprong, maar ruim een kwartier voor tijd werd assistent-trainer Haico Herbert door een beroerte getroffen." 

- Dat is schrikken...
"Absoluut. Ik merk ook dat het me de hele week wel bezighoudt. 's Avonds was er een feest in het kader van 25 jaar De Pauwmolen en je merkte dat de sfeer niet bepaald uitbundig was." 

- Wat betekent Haico voor jullie?
"Hij is een geweldige vent. Toen Sandro Tarantino vorig jaar stopte viel er een gat en daar is hij moeiteloos ingestapt. Hij staat midden in de groep en is gewoon een geweldige vent. We zijn nog steeds vol ongeloof dat dit hem, in al zijn fitheid, is overkomen." 

- En nu weer verder...
"Zaterdag tegen Honselersdijk worden er kaarten voor hem verzameld. Verder zullen we er voor hem alles aan doen om die punten in eigen huis te houden."