Leo Quack kijkt ernaar uit om voor het eerst in vier jaar weer eens met zijn dagcollega te proosten op Bluesfestival Delft. Kijk voor de programmering op www.delftblues.nl. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack kijkt ernaar uit om voor het eerst in vier jaar weer eens met zijn dagcollega te proosten op Bluesfestival Delft. Kijk voor de programmering op www.delftblues.nl. (foto: Koos Bommelé)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

Sinds mijn vorige bijdrage heb ik alweer heel wat nieuwjaarsborrels achter de rug. Natuurlijk kwamen we bij de receptie van de gemeente heel wat bekenden tegen en dat was gezellig. Daarnaast bleek carnaval ook in 2023 nog springlevend te zijn, want met de boerenkapellen bij Full Speed en bij de recepties van de DCV en de Rooie Rijers was het ook beregezellig. Het vervelende is alleen dat we in het nieuwe jaar al heel wat begrafenissen hebben bijgewoond. Onlangs nog van de Godfather van de Delftse Horeca, Tinus Wensveen van café De Nieuwe Prins, die drie weken na het overlijden van zijn vrouw Tiny zelf overleed.

Leuke dingen
Gelukkig waren er ook leuke dingen. Zo verbaasde ik me bij het Stadsbal van Dansschool Wesseling in Theater de Veste hoe populair stijldansen nog is. Verder was er weer een jaren ‘60-avond in de Schaapskooi, het Winterfeest bij Het Konings Huys, een borrel bij Leuk aan de Burgwal en zag je in Café de V dat Stripped, de band van Jack Steijger, nog steeds garant staat voor een topavond. De Hoffotograaf en ik zijn blij met de vele uitnodigingen, maar het zijn er zoveel, dat we steeds vaker ‘nee’ moeten verkopen.
Waar ik van heb genoten is dat ik Sjaak Lispet de Bronzen Hugo, die bij de Delftenaar van het Jaar-verkiezing hoort, heb mogen uitreiken. Dit is niet meer dan terecht, want op Sjaak doe je nooit tevergeefs een beroep.
Verder was er onlangs ook feest in Café Huug, waar de nieuwe eigenaren Ed en Jeffrey hun openingsborrel gaven. Ik wens de heren veel succes en hoop dat ze een prachtige periode tegemoet gaan. Ook ben ik met de Hoffotograaf naar een netwerkborrel van Firma van Buyten geweest. Wat een prachtig bedrijf hebben ze en wat goed dat ze ook mensen uit de tech-sector en studenten met elkaar in contact brengen. Ook het feest ter gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van Fokke Schomaker was een succes.

Evenementen
Verder is er de komende weken ook in de stad weer van alles te beleven. Na jaren zonder te moeten hebben gedaan is er weer een carnavalsoptocht en de voortekenen zijn goed. In het weekend van 18 februari zal het een groot feest zijn. Op de achttiende kunt u trouwens ook bij de Schaapskooi tegels laten taxeren door één van de taxateurs van Tussen Kunst en Kitsch. In het weekend erna is er eindelijk weer een Bluesfestival. We hebben weer zeventig optredens weten te regelen op meer dan dertig locaties. Kijk voor het programma op www.delftblues.nl.
Verder was onlangs de presentatie van het Varend Corso en zal de komende tijd duidelijk worden of Delft dit jaar ook weer meedoet met een boot. Tot slot wil ik een oproep doen voor de Owee Week. De studentenfeesten zijn al uit de binnenstad verbannen, dus laten we nu niet klagen over overlast en hen een mooie feestweek gunnen op hun eigen campus.
Ten slotte wil ik Haico Herbert, die tijdens de wedstrijd van Wippolder door een beroerte werd getroffen heel veel sterkte wensen bij zijn herstel. En als allerlaatst een hele diepe buiging voor Delft, dat op een indrukwekkende wijze veel te vroeg afscheid heeft genomen van Benny van Viersen. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.