Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Leerdam Makelaardij

wonen

RIJSWIJK- Drie jaar woonde Shirley Hendriks met veel plezier op de bovenste etage van dit appartementen complex. Zij kwam er wonen na haar scheiding en heeft nu met haar nieuwe relatie een woning gekocht in Zoetermeer.

Rust en uitzicht
Het gaat Shirley wel een klein beetje aan het hart om de buurt te verlaten waar ze is opgegroeid en waar haar ouders nog steeds wonen in haar ouderlijk huis. Maar ze heeft ook veel zin in de nieuwe fase in haar leven. Aan haar appartement op de achtste etage ligt haar vertrek in ieder geval geenszins. Zij heeft alleen maar pluspunten ervaren in de jaren dat ze er woonde. “Allereerst heb je aan beide kanten een prachtig vrij uitzicht op deze bovenste etage. Je hebt geen bovenburen en er zijn maar drie woningen per etage, dus het is er heel rustig wonen. Ik zit in een hoekje, dus afhankelijk van de wind zit je regelmatig lekker beschut op het balkon van 12m2, dat ook nog eens op het zuidwesten ligt. Het is daar dan dus goed toeven uit de wind, in de zon en met een prachtige view! Omdat er geen etage meer boven zit, is het bovendien heel licht in huis”.

Veel ruimte
Licht en ook ruim. “De woonkamer is met 50 m2 vooral heel ruim”, vervolgt Shirley. “De oorspronkelijke muur is eruit, en op die plek heb ik nu een room divider staan. Deze heeft een aluminium frame, met peesdoeken met een afbeelding, die gemakkelijk te vervangen zijn. Heel erg leuk om bijvoorbeeld in december een kerstafbeelding in te plaatsen. Het frame is licht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen door de gehele ruimte. Maar een “vaste” muur is natuurlijk terug te zetten. Ook is er veel bergruimte boven in een grote opbergkast, waar zich ook de boiler bevindt, en beneden in de eigen berging. Met de witte ladekast in de keuken heb ik extra berg- en werkruimte gecreëerd. De wasmachine is mooi weggewerkt in een ruimte in de badkamer. Door de hele woning, zelfs in de berging, liggen pvc-vloeren, die heel makkelijk in het onderhoud zijn. Pvc “werkt” niet, als er bijvoorbeeld een glas water op omvalt. Het is dus een hele fijne vloer voor mensen met kinderen en huisdieren”. De woning is met dubbele beglazing en dak- en muurisolatie volledig geïsoleerd en aanstaande mei wordt volgens Shirley begonnen met een verduurzamingsproject.

Sociale buren
Met haar buren had Shirley altijd een goed contact. “Omdat je maar met drie woningen op een etage zit, ken je je buren. Je kunt er altijd aankloppen voor hulp en er is ook sociale controle. In de Corona periode bijvoorbeeld, belden ze bij me aan om te vragen of het goed ging, want ze hadden me al een tijdje niet gezien. Dat geeft een goed gevoel”.

In de Bogaard in de buurt
Qua faciliteiten is het appartement ook prima gesitueerd. Met een ligging in de buurt van winkelcentrum In de Bogaard kun je je hart ophalen aan winkelen in allerlei soorten en maten. En wil je richting een andere plek zijn ontsluitingswegen A4, A12 en A13 in een mum van tijd te bereiken. En een andere pré is dat de auto gratis geparkeerd kan worden bij het complex.

Hammarskjöldlaan 163, Rijswijk
Vraagprijs is: 299.500 k.k.
Woonoppervlak is: 103m2
Van Leerdam Makelaardij
Fluitekruid 64
2635 KT Den Hoorn
015-2573898
www.vanleerdammakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding