Foto: Natuurlijk Delfland
Foto: Natuurlijk Delfland

Help de padden

Algemeen

Natuurlijk Delfland organiseert op 20 februari om 20.00 uur een zoomlezing over padden en op 22 februari een excursie, ‘Red de pad’, die om 19.00 uur in Ypenburg zal plaatsvinden. Opgeven voor de lezing en de excursie kan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com, waarna u nadere details van elke activiteit zult ontvangen. Mocht u bij een van beiden niet aanwezig kunnen zijn, kunt u de informatiebrief ‘De gewone pad’ aanvragen.

Tijdens de lezing zal er antwoord worden gegeven op volgende vragen:
- Waarom besteden we aandacht aan padden?
- Hoe doen we dat?
- Wat is een mooi landschap voor de pad?
- Waar kan een ieder aan bijdragen?
Tijdens de excursie kan worden ervaren hoe padden worden overgezet.
Aanleiding voor deze activiteiten is dat paddenoverzetters hard nodig zijn, met name in de volgende gebieden: Westland, Midden-Delfland, Delft, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en het Waterweggebied: Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam. Deze gebieden zijn uitermate geschikt voor padden.
Daarnaast is de gewone pad het Soort van het Seizoen. Het dier geeft aan welke ecologische verbindingen in ons gebied zijn. Padden zijn bewoners van natte gebieden die de winter op het land doorbrengen.
De leden van vereniging Natuurlijk Delfland zijn actief bezig met natuuronderzoek, natuureducatie, natuurbescherming en natuurbeheer en delen hun passie voor de natuur door het organiseren van excursies, lezingen, cursussen en inventarisaties en door het aanbieden van advies. Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg, Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Meer informatie is te vinden op www.delfland.knnv.nl.