Lief & Leed
Lief & Leed

Delft wordt ook een Lief & Leedgemeente

Algemeen

DELFT - Wegens groot succes in diverse andere gemeenten wordt ook Delft een Lief & Leedgemeente. En dat wordt gevierd! Op dinsdag 14 februari wordt in de ochtend het project gelanceerd in aanwezigheid van alle betrokkenen en ontvangen bewoners van de genomineerde straten promotiemateriaal in hun brievenbus met informatie over wat een Lief & Leedstraat is en hoe zij hieraan kunnen participeren.

In een Lief & Leedstraat geven bewoners elkaar extra aandacht en helpen ze elkaar als er wat is. Die straten krijgen 150 euro per jaar. Met dat geld kopen de bewoners een bloemetje, iets lekkers, een kaart of iets anders voor buren die bijvoorbeeld ziek zijn, eindelijk hun rijbewijs gehaald hebben of net in de straat zijn komen wonen.

Gangmakers
Iedere Lief & Leedstraat heeft twee gangmakers. Een gangmaker is iemand die het Lief & Leedpotje aanvraagt en beheert. Het Lief & Leedpotje zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen in de straat. Daar knapt iedereen van op, dus ook de straat.

Organisatie
Lief & Leed wordt in Delft georganiseerd door Delft voor Elkaar en wordt mede mogelijk gemaakt door woningcorporaties Stedelink, Vidomes en Woonbron, Fonds 1818 de gemeente Delft.

Buitenhof/Voorhof
Op dit moment is het alleen mogelijk om een Lief & Leedstraat te starten in de wijken Buitenhof en Voorhof. Het gaat dan om bepaalde woningen van Stedelink, Vidomes en Woonbron.