Léon-Paul van Geenen, nachtburgemeester Leo Quack, Tom Angevaren en Theo van Halderen (Foto: Koos Bommelé)
Léon-Paul van Geenen, nachtburgemeester Leo Quack, Tom Angevaren en Theo van Halderen (Foto: Koos Bommelé)

Tegel- en bodemvondstenbeurs Delft

Algemeen

DELFT - Nederlandse tegelverzamelaars komen op zaterdag 18 februari van 8.00 tot 13.00 uur samen in de Schaapskooi in Delft om hun tegels en bodemvondsten te ruilen met en te verkopen aan andere liefhebbers van 16e en 17e eeuwse voorwerpen en hun kennis met elkaar te delen. Dit belooft een ochtend vol gezelligheid voor iedereen die van antiquiteiten, archeologie en vaderlandse geschiedenis houdt. De entree bedraagt 3 euro.

Aanbod
Al zo’n 15 jaar op rij organiseert Theo van Halderen deze beurs met veel enthousiasme. Volgens Theo neemt de belangstelling voor aardewerk en antieke tegels, ook onder jongeren, toe en verheugen de verzamelaars zich er op om hun kennis en waren te kunnen delen. Op de Delftse beurs worden onder andere glazen, tinnen, koperen en bronzen bodemvondsten maar ook munten, baardmankruiken, majolica en insignes aangeboden door verzamelaars, kenners en detectoristen uit heel Nederland.

Bijzondere tegels
Zo’n 40 deelnemers zullen hun schatten uitstallen en kennis beschikbaar stellen, onder wie ook antiquair, meubelrestaurator en Tussen Kunst & Kitsch expert Tom Angevaren. Tom kijkt uit naar een gezellige middag met collega’s die zijn interesse en expertise delen. Zelf zal hij ook een aantal stukken meenemen, waaronder tegels in een bijzonder formaat. In tegenstelling tot de standaard 13 bij 13 centimeter heeft Tom tegels van 11 bij 11 centimeter groot in de aanbieding.

Bekend gezicht
Ook Léon-Paul van Geenen, gespecialiseerd in onder andere antieke tegels en opgegraven keramiek en eigenaar van Arts & Antique Van Geenen aan de Voldersgracht, zal bij de beurs aanwezig zijn.