Van de skatevoorziening de Middenberm wordt goed gebruikgemaakt (Foto: Koos Bommelé)
Van de skatevoorziening de Middenberm wordt goed gebruikgemaakt (Foto: Koos Bommelé) Foto:

Skatepark wordt vernieuwd

DELFT - Skatepark De Middenberm op de kruising Westlandseweg/Prinses Beatrixlaan wordt vernieuwd. Dat bleek vorige week tijdens de commissie Sociaal Domein en Wonen. Wethouder Karin Schrederhof zei het liefst zo snel mogelijk te beginnen zodat Delft in of na de zomer een vernieuwde skatebaan heeft. 

Het college liet onderzoek doen en heeft gekozen voor de duurste van drie varianten. Het park krijgt voor 470.000 euro meer obstakels voor de skateboarders en elementen waar ook gestunt kan worden met stepjes, BMX-fietsen en inline skates. Wethouder Karin Schrederhof legde uit dat de verbouwing De Middenberm onderdeel is van de investeringen in Delft om de basis van sportvoorzieningen op orde te krijgen.

In de gekozen variant worden verschillende moeilijkheidsgraden naast elkaar ingepast. Dit zorgt voor een uitdagende en breed inzetbare baan voor zowel beginners als gevorderden. In dit ontwerp is efficiĆ«nt gebruik gemaakt van de locatie. De oppervlakte van het skatepark is optimaal benut om een goede mix tussen vlakke grond en skate-elementen toe te passen. In deze variant is het mogelijk de skatevoorziening te verfraaien/onderhoudsvriendelijker te maken en exclusievere skate elementen toe te passen. In deze variant worden elementen graniet hip en wandafwerking met natuursteen toegevoegd. Graniet hip zorgt ervoor dat tijdens het nemen van dit element er daadwerkelijk een andere beleving ontstaat. Wandafwerking met natuursteen voorkomt graffiti spuiten en zorgt ervoor dat de skatevoorziening onderhoudsvriendelijker is. 

In de vergadering werden vraagtekens gezet of natuursteen nou wel zo'n goede investering is. Maar deze extra investering om graffitiartiesten te weren maakt de gekozen variant op termijn qua onderhoudskosten volgens de wethouder lager.