The Fabelmans
The Fabelmans Foto: Merie Weismiller Wallace/Amblin Entertainment

Oscarfavorieten, IDFA documentaires en Herman Hertzberger

De Oscarnominaties zijn bekend en zijn volop in Lumen te zien. Zo kun je naast Triangle of Sadness en Living momenteel genieten van The Banshees of Inisherin, een komisch en aangrijpend portret over vriendschap tegen de achtergrond van prachtige Ierse landschappen. Met maar liefst 9 nominaties kan deze Ierse tragikomedie de Oscar bijna niet ontgaan.
Ook Steven Spielberg is met 7 nominaties waaronder Beste Film een grote favoriet. Zijn nieuwe, uiterst persoonlijke film The Fabelmans is een ode aan de cinema en zijn familie.
En woensdag 15 februari op de Student Film Night kun je alvast in een voorpremie van het aangrijpende The Whale genieten en het prachtige Aftersun.
Naast Oscar kanshebbers kunnen liefhebbers van documentaires zaterdag 11 februari volop genieten van The Best of IDFA: drie bekroonde documentaires van het beroemde filmfestival. En zondag 19 februari vertoont Lumen Proof of the Pudding over de wereldberoemde architect Herman Hertzberger met een nagesprek met architect Laurens Jan ten Kate.

Kijk voor meer informatie op:
filmhuis-lumen.nl