Nachtburgemeester Leo Quack kwam op bezoek bij RockBoulevard en ging mee op de foto voor Hotel Hampshire Delft Centre (Foto: Koos Bommelé)
Nachtburgemeester Leo Quack kwam op bezoek bij RockBoulevard en ging mee op de foto voor Hotel Hampshire Delft Centre (Foto: Koos Bommelé)

Enerverende weken aan het Delftse muziekfront

Algemeen

De komende weken kan muziekminnend Delft zich weer te goed doen aan boeiende optredens.

Door Martin Reitsma

Zo is er zondag 5 februari het muzikale thema Gluren bij de Buren, dat voor de vijfde keer plaats vindt in Delft. Op een aantal plaatsen in de stad vinden er dan optredens plaats in huiskamers en tuinen. Ook muzikaal hotel Hampshire - Delft Centre doet mee. Van 12.00 uur tot 16.00 uur zijn er optredens van Eric Tienhooven en Timber. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de artiesten wordt op prijs gesteld. Voorts organiseert POPDELFT voor heel muzikaal Delft een borrel om bij te praten, te netwerken en plannen voor dit nieuwe jaar te smeden in het Rietveld Theater in Delft vanaf 14.45 uur. Het Blues Festival Delft komt eraan van 23 t/m 26 februari en voorts speelt de Delftse tovenaar van de Nederpop Robert Jan Stips op 16 februari bij cultureel centrum (Filmhuis) Voorschoten.
Afgelopen zondag kwam in Hotel Hampshire niemand minder dan de Delftse nachtburgemeester Leo Quack op bezoek bij de formatie RockBoulevard. Hij had hen al diverse keren horen spelen, vond ze erg goed en kwam persoonlijk kennismaken met deze formatie. De Delftse fotograaf Koos Bommelé was erbij.
RockBoulevard dat vorig jaar in Delft werd opgericht speelt op zaterdag 25 februari bij Podium aan Zee in Scheveningen. De formatie zal dan hoogtepunten uit de Nederpop laten horen waaronder werk van de Tee Set, Golden Earring, Shocking Blue, The Motions, Anouk en Son Mieux. Vorig weekend repeteerde de band in de muziekschool van Rob Kramer en het klonk veelbelovend er zijn nog kaarten via podiumaanzee.nl
Peter Chattelin, de oprichter van Pink Project, speelt met zijn nieuwe formatie Mister Pink op 10 juni a.s. op het benefietfestival Concert for Dreams te Dinxperlo. De band is dan de afsluiter van dit tweedaagse festival waarbij de band de integrale uitvoering van Pink Floyd’s Dark Side Of The Moon zal spelen. Dit iconisch album bestaat in maart 50 jaar. Er is voorts overleg om dit ook in onze regio te spelen. Meer info via Mister Pink op FB.
Tenslotte is schrijver dezes in overleg met Ralf Meppelder van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar om een programma te presenteren waarbij muziek, kunst en andere culturele zaken centraal zullen staan. De uitzendingen zullen worden opgenomen en door een omroep worden uitgezonden. Gezien alle mooie culturele dingen die Delft voortbrengt zal dit ongetwijfeld regelmatig langskomen in het programma Boulevard of Music, Art & Culture.