Woonzorglocatie en sociale huurwoningen in Nieuw Delft

DELFT - Pieter van Foreest, Woonbron en gemeente Delft hebben overeenstemming bereikt over de plannen voor een nieuwbouwproject aan de Ireneboulevard. Pieter van Foreest bouwt hier 118 verpleeghuisplaatsen en Woonbron 67 sociale huurappartementen. Het gebouw komt te liggen aan de Ireneboulevard, het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht.

De drie partijen tekenden onlangs een koop- en realisatieovereenkomst. Daarmee kopen Pieter van Foreest en Woonbron de grond van de gemeente.

Karin Schrederhof, wethouder Wonen: ‘De betrokken partijen hebben de afgelopen jaren veel werk verzet om tot een goed en haalbaar plan te komen. Het is geweldig dat dit is gelukt. Nieuwe woningen in Delft zijn hard nodig. Zeker voor ouderen met een zorgvraag en mensen met een kleinere beurs.' 

Frank van Vliet, wethouder Nieuw Delft, vult aan: ‘Op deze locatie wonen zij straks direct aan het park en vlak bij alle voorzieningen. Het project is een belangrijke aanvulling op het aanbod in Nieuw Delft.'

Buitenruimte
Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. De besloten binnentuin is bedoeld voor zowel de bewoners en bezoekers van het verpleeghuis, als de bewoners van de huurwoningen. Het wordt een centrale plek om elkaar te ontmoeten.

Bouw
Aannemer Boele & van Eesteren gaat het project bouwen. De bouw gaat van start nadat de omgevingsvergunning is verleend. De start van de bouw staat gepland in juni 2023, met een bouwtijd van ruim twee jaar.