DELFT - René de Graaff (32) is voetballer af. De aanvaller van Vitesse Delft zette tijdens de winterstop een punt achter zijn actieve loopbaan.

- Waarom nu?
"Ik ben de jongste niet meer en elk jaar bekijk ik of ik er nog een seizoen aan vast wil plakken. Dit jaar had ik door blessures een valse start, waardoor het niet helemaal zo is gelopen als ik wilde." 

- En toen?
"Ben ik met de trainer gaan praten om te kijken wat mijn perspectief op speelminuten was. Door blessures kwam ik vaak maar een kwartier in het veld en de jongens die er staan deden het goed. De kans op meer minuten was niet groot en dat zag ik op deze leeftijd niet meer zitten." 

- En dan ga je terugkijken...
"Jazeker, en al met al ben ik tevreden. Ik heb met mijn broer Roel in de voorhoede van DHC gestaan in de hoofdklasse en dat was een droom. Verder heb ik met Vitesse Delft mooie jaren in de eerste klasse gehad. Niet slecht voor een amateurvoetballer van mijn niveau. Het enige wat ontbreekt is een kampioenschap." 

- Wat ga je nu doen?
"Ik ga het tennisracket oppakken en met wat vrienden tennissen, maar met het weer van de laatste tijd schiet dat nog niet echt op. Ook zal ik wat meer gaan hardlopen, maar voorlopig bevalt de bank me op dinsdagavonden nog best goed."