Plattegrond van het gebied
Plattegrond van het gebied Foto:

Is gewoon lekker nog wel zo gewoon?

"Het succes van het nagerecht bij je favoriete restaurant, dat heerlijke biertje op het terras om de hoek, op zaterdag dat lekkere nootje scoren, het eerste hapje van dat gebakje van de banketbakker, die nieuwe outfit die je vond bij die leuke winkel, die mooie plant bij je favoriete kiosk, net dat slimme keukengerei vinden, dat speciale kaasje met die ene chutney, juist die ene goeie plaat, je kapsel mooi gestyled, het stukje gemoedsrust op de trappen van de Maria van Jesse óf nèt de vakman vinden die je helpt: Een kleine opsomming van wat je allemaal tegenkomt op de Burgwal en de Brabantse Turfmarkt, al lopend en rondkijkend onder die prachtige bomen!

Wat daar nog bijkomt is het gevoel dat je voor die diversiteit gewoon op je fiets kan stappen. ‘M óók nog dichtbij parkeren kan. En dat-ie, als we een beetje rekening houden met elkaar, daarna ongeschonden en rechtop nog in het blauwe vak staat. Klaar voor de weg terug naar thuiskomen!

En zeker met dat heerlijke onstuimige weer van de afgelopen weken kunnen we wel stellen dat we in Delft eigenlijk tal van die leuke plekjes hebben. Je moet ze alleen weten te vinden!

Weet je ’t niet? Vraag het gewoon. Wij zitten er natuurlijk al even. 107 jaar om precies te zijn ;)

Dus zo gewoon is het niet! Eigenlijk best uniek! Zijn we trots op!"



Maarten van Woerden
Optimist en brildrager Trompper Optiek