Science-klas
Science-klas

Nieuwe vrienden maken dankzij sport, kunst en wetenschap

DELFT - Alle brugklassers van het Grotius College in Delft kunnen deelnemen aan talentklassen. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan schrijf je je in voor de kunstklas. Houd je van bewegen en daag je jezelf graag uit? Dan is de sportklas iets voor jou. En wil je de wereld onderzoeken? Dan ben je welkom in de science-klas. Het doel van de talentklassen: talenten ontdekken en ontwikkelen én nieuwe vrienden maken op school. 

In de science-klas gaan leerlingen aan de slag met onderwerpen die thuishoren bij de bètavakken. Denk aan sterrenkunde, of het tuinproject waar leerlingen proberen hun eigen voedsel te verbouwen. Leerlingen maken in de science-klas al in de brugklas kennis met scheikunde Duurzaamheid krijgt speciale aandacht. Het allerbelangrijkste is dat leerlingen ontdekken wat ze interessant vinden. 

In de sportklas maken leerlingen kennis met sporten die tijdens de reguliere gymles niet vaak aan bod komen. Vaak zijn dit extremere sporten als kickboksen, boulderen en longboarden. Daardoor ontdekken leerlingen nieuwe sporten, maar ontmoeten zij ook kinderen uit andere klassen. 

Bij de kunstklas is veel aandacht voor beeldende kunst, waaronder beeldhouwen, schilderen, animatie en fotografie, maar ook theater en muziek komen aan bod. Leerlingen die kiezen voor de kunstklas leren bijvoorbeeld 3D-printen of een film maken. Het resultaat mag gezien worden: tijdens een open podium, op een expositie of in een theaterproductie. Leerlingen krijgen geen standaardopdrachten, maar bepalen samen met de docent wat ze gaan maken.

Het Grotius College vindt het belangrijk dat alle leerlingen de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Alle leerlingen zijn daarom welkom in de talentklassen.