Tijdens het Beroepenfeest maken de leerlingen een afspraak voor een bedrijfsbezoek. (Foto: Koos Bommele)
Tijdens het Beroepenfeest maken de leerlingen een afspraak voor een bedrijfsbezoek. (Foto: Koos Bommele) Foto: KOOS BOMMELE

Geef VMBO'ers èn je eigen branche een kans!

DELFT - Wil jij een steentje bijdragen aan de beroepskeuze van VMBO leerlingen of wil je je tekorten binnen je bedrijf oplossen? Dat kan allebei tegelijk bij het Beroepenfeest van Delft On Stage!

Hoe eerder je mensen warm maakt voor jouw branche, hoe minder tekorten er op lange termijn in jouw branche zullen zijn. Jongeren warm maken voor jouw vak kan met Delft On Stage! Het is nog maar zeven weken totdat ruim duizend VMBO leerlingen met ruim meer dan tweehonderd lokale ondernemers in gesprek gaan over wat hun beroep zo mooi en soms minder leuk maakt. Dinsdag 14 maart op het Beroepenfeest worden na een gesprek matches gemaakt met leerlingen, waarna ze op donderdag 30 maart een moment komen ervaren wat het is om jouw vak uit te oefenen.

Wil
We vroegen deelnemer van het eerste uur, Banketbakkerij Stoffer, waarom zij meedoen met Delft On Stage: “Omdat wij het belangrijk vinden dat ons vak blijft bestaan. Dat het banketbakkersvak voor iedereen mogelijk is om te leren, áls de wil er maar is. Wij geven het oude ambacht mee aan jongeren met een nieuwe toekomst. We laten ze het zelf leren, proeven en ervaren door ze mee te laten bakken. We zien nu leerlingen die na een bezoek bij ons in het bakkersvak terecht zijn gekomen, daar doe je het voor!

Informatieavond
Delft On Stage is méér dan alleen een kijkje in de keuken: Er komen vaak bijbaantjes, zaterdag hulpjes, stages en zelfs werknemers uit voort. Twijfel je of wil je meer weten? Kom dan gerust naar de informatieavond op 6 februari. Aanmelden kan via mail@delftonstage.nl. Ieder beroep is welkom, want een VMBO-leerling kan én mag alles worden (behalve ongelukkig!). Wil jij ook de jeugd een inkijkje geven in jouw branche? Daar worden wij blij van! Kijk voor deelname op www.delftonstage.nl.