Tweedehands boeken -, cd’s -, dvd’s - en platenmarkt

NOOTDORP – In de sfeervolle Parochiezaal naast de H. Bartholomeuskerk aan de Veenweg in Nootdorp is zondag 22 januari weer een grote tweedehands boeken-, platen-, dvd- en cd-markt. De markt is van 11.00 uur– 16.00 uur. De toegang is gratis. De keuze aan boeken enz. is zeer groot. Leuk voor jong en voor oud(er). De opbrengst is voor het goede doel: het onderhoud van de monumentale kerk. Inlichtingen: Piet Mooijman 015 3108379 / Ron Labordus, T. 015 3108249.

Cantate Bach klinkt in vesper Lutherse Kerk

DELFT - Op 22 januari klinkt in de Lutherse Kerk aan het Noordeinde de cantate Alles nur nach Gottes Willen (BWV 72, Alles alleen naar Gods wil). Het zal gaan over Gods almacht en menselijk godsvertrouwen. Verschillende perspectieven klinken: van algemeen verkondigend naar persoonlijk belijdend en lyrisch getuigend; ook Christus zelf komt aan het woord. De cantate eindigt met de bekende koraal ‘Wat mijn God wil geschiede altijd’. Het “Oude Kerk Bachkoor” bestaat uit enthousiaste zangers, begeleid door het “Oude Kerk Bachensemble” onder leiding van Mark Tempelaars. De solisten zijn professionals, die nog op het conservatorium zitten, of al afgestudeerd zijn. Organist is Wim Loef, en ds. Barry Kriekaard, in september bevestigd als predikant van de Protestantse Vierhovenkerk, verzorgt de overdenking. De vesper in de Evangelisch Lutherse Kerk begint om 19.00 uur. Toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden die deze vieringen mede mogelijk maakt. Hartelijk welkom!

Kinderworkshops in Museum Paul Tetar van Elven

DELFT - Elke eerste zondag van de maand is er in Museum Paul Tetar van Elven een kinderworkshop. De workshops die gegeven worden sluiten aan op de tentoonstelling die op dat moment in het museum te zien is. In het kader van de nieuwe tentoonstelling ‘Familieportret' kunnen kinderen op zondag 5 februari een portret maken. In de tentoonstelling ‘Familieportret' wordt het verhaal van Paul Tetar van Elven en zijn familie verteld door middel van getekende, geschilderde en gefotografeerde portretten. Dit is de eerste tentoonstelling van het ‘Paul Tetar van Elven Jaar', naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de kunstenaar die op 13 september 1823 werd geboren. Dit jaar zullen er ook andere workshops gegeven worden, waarbij de onderwerpen natekenen en kostuums centraal zullen staan. De workshops zijn iedere eerste zondag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur en zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meer informatie en aanmeldingen via www.tetar.nl. De tentoonstelling ‘Familieportret' is t/m 30 april te zien in Museum Paul Tetar van Elven.