SCHIPLUIDEN - Schipluiden is dit weekend op trainingskamp. Het is (voorlopig) het laatste onder trainer Benjamin van der Zwan.

- Nog een half jaar Schipluiden...
"Ja, eerlijk gezegd voel ik me hier meer dan thuis en privĂ© hoef ik hier ook helemaal niet weg. De contacten zijn goed en ik kijk uit naar het komende halfjaar." 

- Waarom vertrek je dan?
"Het loopt allemaal nog goed, maar wie geeft je de garantie dat het een vijfde jaar nog steeds goed gaat? Ik wil graag door de voordeur vertrekken en heb liever dat ze zeggen 'Jammer dat je gaat', dan dat ze je met pek en veren wegjagen. Na vier seizoenen is de selectie misschien wel toe aan een frisse wind en ga ik een nieuwe uitdaging tegemoet bij DWO 32." 

- Nu nog een half jaar knallen?
"Daar ga ik wel vanuit. We staan momenteel gedeeld tweede, al hebben Verburch en Naaldwijk nog wel een wedstrijd tegoed. Het staat erg dicht op elkaar, dus willen we dit vasthouden, dan moeten we daar wel vol voor gaan." 

- Denk je dat je vertrek daarin een rol speelt?
"Nee, die jongens vinden voetballen leuk en willen er voor henzelf ook vooral alles uit halen. Als we de eerste serie van een wedstrijd of vijf goed doorkomen, maken we goede kans op een plek in de nacompetitie."