CLD biedt ook ruimte voor technologie
CLD biedt ook ruimte voor technologie

Het CLD: meer dan een diploma

Algemeen

Op het CLD is er veel ruimte voor technologie: op de locatie Hof van Delft (mavo/havo) is er het vak Technologie & Toepassing (T&T), op de locatie Molenhuispad (havo/vwo) is er technasium voor havo, vwo en vanaf komend jaar ook voor gymnasium (GymTech). We vinden het belangrijk dat elke leerling een vaardighedenvak kan kiezen. T&T en technasium zijn voorbeelden, maar ook in de richtingen cultuur (tekenen en muziek), sport en economie zijn er dergelijke praktische vakken.

Het CLD staat bekend om de aandacht voor de individuele leerling. Je kunt als leerling uit veel vakken kiezen, maar daarnaast ontwikkel je je als mens. Dat kun je niet altijd op een diploma zien, maar is zeker ook belangrijk. Er is veel aandacht voor jou als persoon en jouw ontwikkeling. Er zijn daarvoor allerlei activiteiten buiten de lessen: schooltoneel, sporttoernooien, een feestcommissie, (maatschappelijke) stages, etc.. Maar bovenal vinden we een goed contact met andere leerlingen en docenten belangrijk.

Omdat we goed onderwijs willen blijven aanbieden, werkt de locatie Molenhuispad komend jaar met een maximum aantal aanmeldingen voor de brugklas. Kijk op de site voor informatie daarover. De locatie Hof van Delft heeft geen maximum.