Fortuna pakt in slotseconde zege

DELFT - Fortuna tegen DVO was vorig weekend een wedstrijd om van te watertanden. Aan het einde van een avond vol verrassende plotwendingen, schitterende goals en tactische ingrepen was het Nik van de Steen die in de slotseconde de overwinning in Delft deed belanden (28-27). Om en om namen beide ploegen in de eerste helft de voorsprong. Uiteindelijk was het Daan Preuninger die enkele seconden voor de rust Fortuna met een voorsprong (16-14) richting de kleedkamer stuurde. Na de rust begon het schaakspel van de technische staf van DVO. Alle tactische ingrepen ten spijt had Fortuna inmiddels het duel stevig in handen genomen. Toen met nog 9 minuten op de klok Van der Steen de 27-21 aantekende leek het duel beslist. Leek, want niets bleek minder waar. Annelie de Korte deed met de 27-22 en 27-23 het vuur weer ontbranden bij DVO. Fortuna werd slordiger, zag een aantal keren de bal uit de korf stuiten, maar leek te denken dat de buit al binnen was. Met nog 4 minuten op de klok brachten Boadi en Van Roekel het geloof bij DVO weer volledig terug (27-25). In de laatste 30 seconden zorgde Meerkerk voor de gelijkmaker. Maar Fortuna kreeg balbezit met nog 13 seconden te spelen. Mick Snel en Nik van der Steen gingen vol in het 1:1 duel waarbij Snel tegen Meerkerk aanbotste waardoor die een kort moment Van der Steen vrij moest laten. Dit werd DVO fataal.