Het Sensus team van Fys'Optima Delft. (Foto: Tony Tangel)
Het Sensus team van Fys'Optima Delft. (Foto: Tony Tangel) Foto: Tony Tangel

Goede voornemens waarmaken met hulp van Fys'Optima Delft

“Dit jaar gaat het anders worden. Ik ga meer bewegen gezonder leven.” Goede voornemens. Sommigen beginnen er vol goede moed aan. Anderen geven het bij voorbaat al op, want “Dat hou ik toch niet vol.” Maar met hulp zijn goede voornemens zeker haalbaar. 

De therapeuten van Fys'Optima Delft helpen je graag om dit jaar je goede voornemens waar te maken. Er zijn tal van sport- en bewegingsmogelijkheden waarbij je, onder begeleiding, werkt aan je lichaam en je conditie. Fys'Optima beschikt over diverse beweegprogramma's voor verschillende doelgroepen:
Sensus: Sensus is sporten op abonnementsvorm voor alle leeftijden. Er is altijd een fysiotherapeut aanwezig en er wordt dagelijks een programma gemaakt. Op www.fysoptimadelft.nl/sensus vind je meer informatie.
Ouder Fit : een beweegprogramma voor ouderen in klein groepsverband. onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut. Het doel is om zelfstandig te kunnen blijven functioneren, op een leuke en verantwoorde manier in beweging blijven. Kijk op www.fysoptimadelft.nl/behandelingen/fit-ouder-worden.
Fys'OptiMama: een beweegprogramma voor zwangere en net bevallen vrouwen, in een kleine groep en onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut. Het doel is om tijdens en na de zwangerschap verantwoord te blijven bewegen: www.fysoptimadelft.nl/fysoptimama.
Mindfulness: Iedere vrijdagmiddag uur met behulp van rustige bewegingsvormen om je meer bewust te worden van je lichaam. Door de bewegingen kom je vanzelf meer 'in je lijf' en minder 'in je hoofd'. De oefeningen zijn gebaseerd op mindfulness, yoga nidra, progressieve relaxatie, NLP en er is veel aandacht voor de ademhaling.
Deze programma's vallen niet onder de verzekerde zorg. Heb je gezondheidsproblemen die wellicht met veranderingen in je leefstijl te verhelpen zijn, zoals obesitas of diabetes? Dat kunnen we je daar wellicht bij helpen d.m.v. de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), een tweejarig traject waarvoor je moet worden doorverwezen door je huisarts. Dit traject valt wel onder de verzekerde zorg. Fysiotherapeuten Ferry Ammerlaan en Marguerite Janssen zijn binnen Fys'Optima Delft de GLI specialisten en onderdeel van het team Beweegkuur Vermeertoren. Diëtistenpraktijk NutriTherapie in Delft verzorgt de begeleiding op het gebied van voeding en leefstijlcoach Jewgenija van Alphen maakt het team compleet. Met leefstijlbegeleiding helpen zij je op weg naar een gezondere leefstijl. Door persoonlijk advies, begeleiding en leefstijlcoaching op het gebied van gezonde voeding en eetgewoontes.