Explosie bij Nootdorpse woning

NOOTDORP - Zondagochtend 8 januari rond 1.15 uur vond een explosie plaats bij een woning op het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp. Deze woning had burgemeester Lugthart uit veiligheidsoverwegingen sinds vrijdag 23 december voor vier weken gesloten. Dit omdat eerder die maand bij een woning in de President Kennedystraat een explosie had plaatsgevonden. Burgemeester Björn Lugthart reageert:

"Het is verschrikkelijk wat de bewoners in de straat hebben moeten meemaken afgelopen nacht. In de buurt was al angst na de vorige explosie en de bewoners zijn zich opnieuw rot geschrokken."

Helaas heeft de sluiting van de woning een nieuwe explosie niet voorkomen. Dat betreurt de burgemeester ten zeerste. De woning is zondag extra afgetimmerd en beplakt zodat het nog beter zichtbaar is dat de woning op dit moment niet bewoond wordt. De politie surveilleert extra in de buurt totdat aanvullende maatregelen zijn genomen. In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft burgemeester Björn Lugthart besloten dat tijdelijke cameratoezicht komt in de buurt waar de afgelopen periode twee explosies hebben plaatsgevonden.

Burgemeester Björn Lugthart, gemeente Pijnacker-Nootdorp: "Dat bewoners zich door dergelijke incidenten niet meer veilig voelen in hun eigen woning vind ik niet acceptabel. Het is dan ook mijn hoogste prioriteit om de rust in de wijk terug te laten keren en bewoners zich weer veilig te laten voelen."

Dankzij oplettende bewoners kon de politie een persoon aanhouden. Het politieonderzoek loopt nog en de betrokkenheid van deze persoon wordt onderzocht. Mocht u nog informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek dan kunt u terecht bij de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Iedere informatie is waardevol.