Schoolwaterpolotoernooi

DELFT - Zondag 5 februari organiseert Zwem- en waterpolovereniging d’ELFT een schoolwaterpolotoernooi in het zwembad Kerkpolder voor alle scholen in de buurt van Delft. In het bijzonder voor de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 die in het bezit zijn van zwemdiploma-B.

“Het toernooi wordt speciaal voor de groepen 3, 4 en 5 georganiseerd", zegt Karel Zelisse, één van de organisatoren van het toernooi. “Ze moeten wel tenminste hun B-zwemdiploma hebben en de teams spelen gemengd,” vervolgt hij. De kinderen krijgen de mogelijkheid om twee keer een introductietraining van een half uur te doen. 

De kinderen spelen wedstrijdjes in de breedte van het zwembad, met aangepaste spelregels. Iedere wedstrijd duurt slechts zeven minuten. “Dat lijkt weinig, maar het het is best vermoeiend voor de kinderen,” vertelt Zelisse.

Voor de herfstvakantie organiseerde d’ELFT een schoolwaterpolotoernooi voor de groepen 6, 7 en 8. In totaal deden 26 teams van tien scholen mee.

De trainingen zijn op vrijdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur in zwembad Kerkpolder. Aanmelden voor de trainingen kan via forms.gle/ox5VZNWBeVYvx6kNA

De scholen geven de teams op die meedoen met het toernooi. Ieder team heeft tenminste één ouderbegeleider nodig. Aan deelname van het toernooi en de trainingen zijn geen kosten verbonden.