Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

wonen

DELFT - “Ik heb het leukste huis aan de Verwersdijk”, liet Margo van Herwijnen (78) zich ontvallen aan de makelaar. Haar prachtige grachtenpand is er dan ook niet debet aan dat ze gaat verhuizen naar een mooi appartement aan de Oostsingel. De keuze om te verhuizen is simpelweg anticiperen op de toekomst geweest.

Gelijkvloers
“Ik loop tegen de 80, waarbij ik overigens telkens moet lachen als ik dat zeg”, aldus Margo. “Maar na een gebroken heup loop ik niet heel vloeiend de trappen meer op. Als ik in de toekomst eigen baas in huis wil blijven, moet ik gelijkvloers gaan wonen. En dat is wat ik ga doen aan de Oostsingel, een nieuwe fase in mijn leven”.

Accenten door architect
Ondanks het vooruitzicht op haar mooie appartement, neemt Margo naar eigen zeggen met pijn in het hart afscheid van het pand aan de Verwersdijk, waar ze 31 jaar met veel plezier heeft gewoond. “Ik heb het gekocht in 1992. Het is een huis met hele leuke accenten, die architect Bakema eraan heeft gebracht toen hij het in de jaren ‘80 in gebruik had als kantoor. Dat vond ik altijd een leuk extraatje”.

Huis met mogelijkheden
Het pand bestaat eigenlijk uit drie delen: het voorhuis, dat dateert uit 1624, het achterhuis dat omstreeks 1900 is gebouwd, en de serre met dubbel glas, die in de jaren ‘80 van de vorige eeuw werd gerealiseerd. Margo woont op de eerste verdieping, waar woonkamer, keuken en aparte eetkamer zijn gerealiseerd, en slaapt beneden, waar ook een badkamer met aansluiting voor wasmachine en droger, en een toilet gevestigd zijn. “Maar de indeling kan natuurlijk helemaal naar eigen keuze aangepast worden”, aldus Margo, die ook de aandacht vestigt op de grote zolder met balkenplafond, die zij nu als bergruimte gebruikt. “Die is er dus veel aanwezig, maar die ruimte kan ook uitstekend benut worden om er twee kamers van te maken. De zolder is nu met een vlizo trap te bereiken, maar een vaste trap is ook goed te realiseren. De tuin en binnenplaats zijn niet afgescheiden met die van de buren, maar dat was mijn eigen keuze. Kortom: een huis met vele mogelijkheden!”  

Woongenot
Het feit, dat Margo er ruim drie decennia heeft gewoond, zegt iets over haar woongenot aan de Verwersdijk 168. “Het wonen aan de gracht is sowieso heerlijk. Zo dichtbij het centrum maar toch zo rustig. Het is een hele toegankelijke, vriendelijke buurt, waarin je gauw opgenomen wordt en waar men voor elkaar zorgt bij bijvoorbeeld ziekte. Ook aan vrolijkheid ontbreekt het niet. Het is een mooie combi van niet de deur platlopen bij elkaar, maar er wel voor elkaar zijn als er iets is”.  

Netjes onderhouden
De bewoonster heeft het pand heel goed bijgehouden in al die mooie jaren. Zo werd ieder jaar controle uitgevoerd op het buiten schilderwerk en zo nodig uitgevoerd. Buiten hoeft het betaald parkeren geen beletsel te zijn. Parkeren kan met een parkeervergunning B, zodat men overal de auto kan stallen, en bezoekers kunnen worden aangemeld met een bezoekersvergunning.      

Verwersdijk 168, Delft
Vraagprijs is: 625.000 k.k.
Woonoppervlak is: 115m2
Hof van Delft Makelaardij
Wateringsevest 26 B
2611 AW Delft
015-2126426
www.hofvandelft.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding