Week van gebed voor eenheid 2023

DELFT - De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023, die plaatsvindt van 15 tot en met 22 januari, moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Christenen in de hele wereld komen in de Week van gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema, 'Doe goed, zoek recht', is dit jaar aangedragen door christenen uit de Amerikaanse staat Minnesota. 

De Bijbeltekst die centraal staat tijdens de Week van gebed komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’. De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken, SKIN en netwerk MissieNederland. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. Meer informatie hierover is te vinden op www.weekvangebed.nl. Ook in Delft zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden, is hartelijk welkom. Een overzicht van de data en plaatsen van samenkomst vindt u op www.raadvankerkendelft.nl/weekvangebed2023/

Expositie

DELFT - Sinds 4 januari is er een expositie te zien van Schilderclub 'De Uitdaging'. Twaalf cursisten van Kerdy van Vuuren tonen hun werk waaronder ook enkele van Kerdy zelf. De expositie vindt plaats in het Ontmoetingscentrum op de Mozartlaan 422 in Delft, met dank aan Deborah vd Ende. De vele werken zijn zeer verrassend en mooi, dit vooral omdat deze groep, vergevorderde schilders zijn die inmiddels reeds 2.5 jaar les krijgen van Kerdy van Vuuren. Vele ervan zijn te koop en met een (heel) klein budget is het mogelijk een van deze werken te bekomen. Laat u verrassen en loop gezellig even binnen, u wordt te allen tijde vriendelijk ontvangen en geniet van wat u ziet! Graag tot ziens in het ontmoetingscentrum!

Spreekuur Voor-
ouderonderzoek in Stadsarchief Delft

DELFT/DENHOORN - Wilt u beginnen met stamboomonderzoek en weet u niet hoe dat moet? Bent u al begonnen maar zijn er tijdens het onderzoek vragen ontstaan? Wij helpen u graag. Woensdagmiddag 11 januari tussen 14.00 en 16.00 uur bent u welkom op het voorouderspreekuur in Stadsarchief Delft, Gantel 21, Den Hoorn. Dit spreekuur wordt iedere 2e woensdag van de maand verzorgd door enkele bestuursleden van de NGV afdeling Delfland en is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden. Aanmelden per e-mail via ngv.delfland@gmail.com. Er wordt dan een afspraak van mimimaal een halfuur ingepland. Even langskomen is ook mogelijk.