Nieuwjaarsreceptie Pijnacker


PIJNACKER - Het college van Pijnacker-Nootdorp nodigt u uit voor de nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari 2023 in de raadszaal, Emmastraat 165 in Pijnacker. Van 16.00 uur tot 18.00 uur bent u van harte welkom om met hen op het nieuwe jaar te proosten.

Nieuwjaarsreceptie Delft


DELFT - Komt u ook proosten op het nieuwe jaar met het college van burgemeester en wethouders van Delft?

Delftse inwoners en ondernemers zijn maandag 9 januari 2023 vanaf 17.00 uur van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie in het stadhuis op de Markt. De receptie duurt tot ongeveer 19.00 uur. De ingang voor deze ontmoeting is aan de achterzijde van het stadhuis.

Cittaslowcafé Positieve Gezondheid in bibliotheek Den Hoorn


DEN HOORN - De maand januari staat in de bibliotheek in het teken van gezondheid. Op dinsdagochtend 10 januari organiseert de bibliotheek een Cittaslowcafé rondom Positieve gezondheid.

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Tijdens deze ochtend vertelt Monique van Mijn Kracht meer over positieve gezondheid en hoe je het kan toepassen in je eigen leven. Ook is Judith van Stichting Welzijn Midden-Delfland aanwezig, zij vertelt over hun aanpak op dit vlak.

Den Hoorn 10 januari 10.30 uur tot 12.00 uur.
Toegang is gratis en inschrijven is niet nodig
Inclusief een kopje koffie of thee.

Vernielingen
jaarwisseling


PIJNACKER/NOOTDORP - Ondanks alle voorbereidingen en inzet van hulpdiensten en bewoners zijn er ook dit jaar vernielingen aangericht in Pijnacker-Nootdorp. "Voor de meeste inwoners was oud en nieuw een feest", schrijft de gemeente. "Helaas vonden sommigen het nodig om openbaar bezit te vernielen of op te blazen. Denk aan afvalbakken, verkeersborden of speeltoestellen. In totaal leidde dit tot een schadebedrag van 19.500 euro." De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan van vernieling en probeert de schade te verhalen op de daders.