Dick Stammes, Robert van Nimwegen, Willem de Bie, Marjolein Droog, Nico Jouwe, Johannes de Bie, Jan van der Mast (Foto: Koos Bommelé)
Dick Stammes, Robert van Nimwegen, Willem de Bie, Marjolein Droog, Nico Jouwe, Johannes de Bie, Jan van der Mast (Foto: Koos Bommelé)

Buro Delftse Zaken: eerste Delftse tv-talkshow

Algemeen

Op vrijdag 13 januari gaat de nieuwe talkshow Buro Delftse Zaken van start op de lokale televisie. In het programma, dat wordt opgenomen in Grandcafé De Sjees, interviewen de Delftse journalisten Willem de Bie en Nico Jouwe actuele Delftse gasten. Voorlopig start het programma als pilot met drie afleveringen, uit te breiden tot zes. De uitzendingen zijn te zien op het televisiekanaal van Omroep Delft.

In de eerste uitzending is Janelle Moerman te gast, zij praat over de aanstaande vernieuwing van Museum Prinsenhof Delft. Onlangs presenteerde het museum het nieuwe ontwerp. Daarnaast is er een gesprek met Delftenaar Paul Roos van de adviesgroep Prinsenhofgebied over de relatie tussen het museum en de Delftse burger. Tot slot besteed het programma aandacht aan een bijzonder initiatief in Wippolder om de overlast aan te pakken die in bepaalde straten is ontstaan als gevolg van de instroom van studenten in de wijk door verkamering. Inwoner en initiatiefnemer Marie-José Hijnekamp vertelt hierover. Naast de interviews bestaat het programma uit ‘Oog voor Delft’, een reportage waarin Dick Stammes een bijzondere Delftse plek onderzoekt. In de eerste aflevering is dat de Sint Huybrechtstoren. Schrijver en columnist Jan van der Mast leest een column voor en zanger/pianist Robinson Jouwe zingt enkele eigen nummers. Voor de technische realisatie van Buro Delftse Zaken zorgt een klein team, dat naast initiatiefnemer Willem de Bie bestaat uit Robert van Nimwegen, Johannes de Bie en Marjolein Droog. De opnames vinden om de week plaats op woensdag om 20.00 uur in Grandcafé De Sjees. Opnamedata: 11, 25 januari en 8 februari. Buro Delftse Zaken is een onafhankelijk journalistiek programma en gaat van start als pilot, mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mediafonds Delft. De eerste uitzending is te zien op vrijdag 13 januari om 19.00 uur via het tv-kanaal van Omroep Delft (Ziggo kanaal 46, KPN kanaal 1513 en T-Mobile kanaal 872).