Afbeelding
Foto:

RUIM VEERTIG DEUREN OPEN
TIJDENS OPEN MONUMENTENDAG DELFT

Op zaterdag 10 en zondag 11 september kun je in Delft weer bijzondere gebouwen bezoeken tijdens de 36e Open Monumentendag. Dit jaar staat Open Monumentendag in het teken van duurzaamheid. Een mooi thema, want ieder monument is al duurzaam omdat het zo lang bewaard is gebleven.

Tijdens dit weekend in september kun je gratis rond kijken in een aantal prachtige monumenten die Delft rijk is. Ruim veertig monumenten openen de deuren en gunnen het publiek een blik achter de voordeur.

Nieuwe deelnemers
Bij de Korte Geer zijn twee nieuwe deelnemers te vinden:
- Het Arsenaal: het voormalige Armamentarium is bijna tien jaar gesloten geweest en gerestaureerd en getransformeerd tot een restaurant en een hotel.
- Het voormalige Kantongerecht (nu The Court) is gerenoveerd naar hippe appartementen, uiteraard met zoveel mogelijk duurzame elementen.

Oudgedienden
Uiteraard doen er ook een groot aantal oudgedienden mee zoals: Gereedschapmuseum Mensert, Bouwkunde, Heinde & Ver en de Barbara kapel.

Duurzaamheid
Dit jaar is het thema 'Duurzaam duurt het langst' en veel monumenten zoeken daar passende activiteiten bij. Molen de Roos geeft bijvoorbeeld demonstraties duurzaam brood bakken en bij de Buccaneer staat op het binnenplein een solarwagen.

Activiteiten
In verschillende monumenten treden muzikanten, acteurs en verhalenvertellers op. Kinderen kunnen bij veel monumenten iets leuks doen, of de Kinder Kijkkaart ophalen op de Markt. Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie: www.openmonumentendagdelft.nl.

Opengestelde monumenten zijn tijdens het weekend herkenbaar aan een blauwe vlag met daarop het logo van Open Monumentendag.

Luister naar de mooie verhalen van de monumenten met de audiotour op www.openmonumentendagdelft.nl