Afbeelding
Foto: Adriaan van de Polder 2018

VERNIEUWDE BIESLANDDAGEN
OP 3 EN 4 SEPTEMBER

Na twee jaar gaan de Bieslanddagen in 2022 weer door! Ontdek en beleef in twee dagen recreatie- en natuurgebied Buytenhout. In de Delftse Hout, het Bieslandse bos, de Bieslandse polder en klein Delfgauw is dit jaar twee dagen een natuurfeestje voor jong en oud. Dit gaat plaatsvinden op diverse locaties met diverse thema’s waar je kunt komen genieten van buiten. 

Kom naar surf en sup club Plané. Gelegen op ‘t eiland in het Delftse Hout kun je er genieten met een hapje en een drankje aan het water, terwijl je geniet van Djembé muziek. De surfsimulator staat voor je klaar om op ’t eiland een surfervaring te krijgen. Heb je zin in een ontspannen tochtje op het water? Dan kun je er kanoën met begeleiding van scouting Willem de Zwijger. Op de biologische dynamische boerderij van Hoeve Biesland, beleef, ontdek en leer je meer over het boerderijleven. De reis begint bij de grond en eindigt in je mond. Wat hebben een koeienvlaai, beestjes in de bodem, weidevogels en een glas verse melk met elkaar te maken? Bezoek Hoeve Biesland en ervaar hoe dit alles onlosmakelijk met elkaar vervlochten is. Ontdek, leer en beleef alles over de natuur en duurzaamheid bij de Papaver. Er zijn activiteiten voor jong en oud! Bekijk een natuurvoorstelling, doe mee aan een afvalspel, volg een natuur fotografie workshop of leer je eigen kruidenkaas maken. Kinderen kunnen deze dag het leven in de slootjes ontdekken en klauteren in de boom samen met Boombaard klimmen. Kom naar klein Delfgauw en plof neer in het notenweiland. Daar kun je genieten van een hapje en een drankje bij Rode Rozen en Tortilla’s en bij café Du-midi. Zoals altijd tijdens de Bieslanddagen kun je door Klein Delfgauw rond dwalen tussen de brocante markt. Kijk voor meer activiteiten op www.bieslanddagen.nl.

Omdat de Bieslanddagen 2022 meerdere locaties heeft, komt er een digitale plattegrond. Zo kun je precies zien welk thema waar is, waar je een hapje kunt eten en drinken, waar de fietsparkeerplaatsen en sanitaire voorzieningen zijn.