Afbeelding
Foto:

'Kom naar Delft tijdens lichtjesavond'

Dochter IsaBella (10), die deels in Delft en deels in Delfgauw woont, loopt gezellig met papa Euclides (45) uit Delfgauw door het centrum van Delft. Met liefde vertellen zij ons, hun ideale dagje Delft.

"Ik zou sowieso kleding gaan shoppen in het Centrum!" Begint IsaBella. "In Delft kan je dat namelijk echt goed. Je hebt veel kleine leuke winkeltjes." Euclides: "Ik zou aanraden om naar Delft te komen tijdens lichtjesavondjes, dat vind ik echt heel leuk. Overal lichtjes, de grote kerstboom op de Markt, muziek en veel kraampjes met kerstspullen en natuurlijk eten. Buiten de lichtjesavond om zou ik aanraden om gewoon lekker door Delft te lopen en ergens een drankje te doen." IsaBella: "Ik zou aanraden om de Nieuwe Kerk te beklimmen! Je moet daar wel een goede conditie voor hebben, want het is een flinke klim." Hoe sluiten vader en dochter hun ideale dagje Delft af? Euclides: "Ik zou ergens lekker een pizzaatje eten en drankje drinken, je hebt een aantal onwijs goede pizzeria's in Delft."
IsaBella: "Ik zou de dag afsluiten met een ijsje, ook in de winter! Een ijsje van de Lelie gaat er altijd in, maar als je echt geen ijsje wilt, dan warme chocolademelk." En als je moet kiezen, tussen Delft in de winter of Delft in de zomer, waar kies je dan voor? IsaBella: "Dan kies ik toch voor de zomer. Ik ben gewoon meer een zomermens." "Maar in de winter is Delft wel heel knus en gezellig." Voegt Euclides eraan toe. "Het heeft allebei gewoon wat."
En wat moet je volgens vader en dochter echt gezien hebben in Delft? "Ik vind dat je het blauwe hart echt gezien moet hebben in Delft, anders ben je er niet geweest," antwoord Euclides.
"Ik zeg de Nieuwe Kerk! Maar dat had ik al verteld, dus dan zeg ik nu De Oude Kerk. Die kan je ook niet beklimmen, dat scheelt," grapt IsaBella.