Afbeelding

Loop de Keramiekroute en laat je verwonderen door al het moois

Ben je een dagje in Delft? Dan is het zeker aan te raden om de keramiekroute te lopen. Delft en keramiek zijn namelijk nauw met elkaar verbonden. De stad heeft niet alleen tradities op het gebied van keramiek, maar het heeft ook een eigen keramieksector. Ervaar zelf de Delftse pareltjes op het gebied van keramiek en laat je verbazen! 

De route bestaat uit 14 hoogtepunten. Het beginpunt in de tuin van Museum Prinsenhof waar een keramische Delfts blauwe sofa staat. Vervolgens loop je over het Sint Agathaplein die voorzien is van sfeervolle Delfts Blauw lantaarnpalen. Naast het vele Delfts Blauw, is de stad ook voorzien van vele galerieën waar kunst en design wordt verkocht door lokale kunstenaars. Een van de bekendste galerijen van Nederland bevindt zich aan de Nieuwstraat 7. We hebben het over Galerie Terra. Hier tref je wereldkwaliteit aan keramiekwerken.

Benieuwd naar de volledige route? Kijk dan op www.delft.com

Hier kun je meer lezen over de verschillende keramiekwerken, de kunstenaars achter het kunstwerk en je leest meer over de verhalen achter de keramiekwerken.