Afbeelding
Foto:

Wandel langs de leukste grachten

Heb jij een 'middagje Delft' gepland staan? Vergeet dan vooral niet om langs de gezelligste grachten van Delft te wandelen. De Voldersgracht, Vrouwjuttenland en de Hippolytusbuurt zijn dé pareltjes van Delft. Sla ook vooral de Choorstraat, Voorstraat en Oude Langendijk niet over. Je kunt hier terecht om te lunchen, een sapje te halen, om te shoppen of om even lekker een koffietje te doen!

Voor een mix van jonge, hippe en authentieke winkels zit je in deze buurt helemaal goed. Van conceptstores tot een slijterij, een platenwinkel, leuke restaurantjes en lunchtentjes, er is van alles te vinden. De Voldersgracht is één van de oudste grachten van Delft. In de loop der jaren werd de Voldersgracht, juist door de bijzondere ligging, een broedplaats van nieuwe concepten die je alleen in Delft tegen zult komen.
Het Vrouwjuttenland dateert uit 1432. Het Vrouwjuttenland heeft aan beide kanten van de gracht een straat lopen, hier bevinden zich ook een aantal monumentale panden. Wanneer je over het Vrouwjuttenland loopt, zul je vele diverse winkels tegenkomen.
De Choorstraat is een lange straat met net als het Vrouwjuttenland vele diverse winkels. Op zoek naar nieuw keukengerei? Loop dan eventjes verder de Choorstraat in, want hier bevindt zich namelijk Georg Jensen Damask. Wist jij ook dat in de Choorstraat een van de oudste bakkerijen van Nederland gevestigd is? De Diamanten ring. Voordat in 1796 de bakkerij werd geopend stond het pand 'De Diamant' er ook al, maar werd het in de zestiende eeuw gebruikt als een herberg. Het pand stond er dus al in de tijd dat Willem van Oranje in Delft woonde. In de nacht van 9 op 10 juli in 1584, verbleef Balthasar Gerards in De Diamant. Dit was de nacht voordat een van de meest dramatische gebeurtenissen in Nederland plaatsvond, namelijk de moord op Willem van Oranje.
In de Hippolytusbuurt kun je gezellig lunchen, een visje halen bij de Visbanken, shoppen bij de unieke winkeltjes of een lekker broodje halen bij Bakker Suikerbuik. Voor mooie sieraden zit je hier ook helemaal goed. De straat heeft de naam te danken aan een bisschop die rond het jaar 235 stierf. Sint Hippolytus was een bisschop uit Rome die als martelaar was gestorven.
Als je dan toch in het centrum van Delft bent, wandel dan ook eens over de Oude Langendijk. Hier vind je onder meer De Style Kamer, een kledingwinkel voor mannen. Sla ook zeker een wandeling over de Voorstraat. Duik daar eens naar binnen bij Il Tartufo, waar je heerlijke Italiaanse specialiteiten vindt. Met dit alles samen kan het niet anders dan dat jij een leuke dag hebt!