Afbeelding
Foto:

Oudejaarsconferences in Theater de Veste

DELFT - Ook dit jaar zijn er weer twee oudejaarsconferences in Theater de Veste in Delft. Het jaar wordt afgesloten door Dolf Jansen en Sjaak Bral. 

Oudejaars 2022 - Dolf Jansen

Vrijdag 9 december om 20.15 uur

Deze show gaat over het jaar dat begon tussen lockdown en vrijheid, en via oorlog in Europa en ander grensoverschrijdend gedrag uitkwam bij een aankomend groot sportevenement op een plek waar je dwangarbeiders nog niet eens naartoe zou sturen. 'Oudejaars 2022' brengt hoop, comedy, poëzie, improvisatie, maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken van agressie en angst. 

Vaarwel 2022 - Sjaak Bral

Woensdag 21 december 2022 om 20.15 uur

In een wereld waarin een slechte grap wordt afgestraft met een klap voor je bek, is het tijd om op de barricades te gaan staan. want beter een slechte grap dan helemaal geen grap. Zo wordt Poetin vergeleken met Hitler, terwijl er volgens Bral een belangrijk verschil is: 'Poetin draait de gaskraan dicht'. Je voelt 'm al: in zijn 26e oudejaarsconference gaat Sjaak Bral verder dan hij ooit is gegaan. Immers, door het gat van de grap waait de wind van de waarheid. Vaarwel 2022. 

De Geopolitieke Eindejaarsshow - Rob de Wijk & Arend Jan Boekestijn 

Maandag 12 december 2022 om 20.00 uur

In deze voorstelling bespreken Rob de Wijk en Arend Jan Boekestijn het jaar 2022 waarin er veel gebeurde. Toch staat het jaar in het teken van de oorlog in Oekraïne. Hoe heeft het zo ver kunnen komen en wat staat ons nog meer te wachten? De heren zullen hierover in gesprek gaan met het publiek en dagen de bezoekers uit voor een quiz. Mis deze eindejaarsshow dus niet!  

Ga voor tickets voor deze voorstellingen naar www.theaterdeveste.nl