DELFT - Delft is van de hatelijke 'nul' af. Uit bij GLZ Delfshaven werden de eerste drie punten van het seizoen bijgeschreven (2-4). Trainer Martin Schouten is blij.

- Dat moet goed voelen...
"Ja, dit was de bedoeling toen de club anderhalf jaar geleden weer een elftal wilde optuigen. Tot nu toe hadden we alles verloren en dat is natuurlijk nooit leuk."

- Wat was het voor wedstrijd?
"Voor rust kwamen we weer onnodig achter, maar na de pauze zijn ze er vol op geklapt. Dat leidde tot vier goals, terwijl we er tot nu toe maar drie hadden gemaakt. Uiteindelijk is het zonde dat je er ook nog een tegen krijgt, maar het gaat om die drie punten."
- Zag je het aankomen?
"In de fase waarin we nu verkeren zou het makkelijk zijn om alles vanuit negativiteit te benaderen. We doen echter ons best om positief te blijven en als je dan tegen een GLZ, dat ook geen hoogvlieger is, speelt, dan hoop je hier wel op."

- Wat is de grootste winst?
"Wat ik al zei: in periodes als deze is niet alles leuk. Als staf blijven we positief en dan is in deze situatie denk ik de grote winst dat we allemaal nog bij elkaar zijn. Hopelijk kunnen we de overwinning een vervolg geven tegen SVV en NTVV voor de winterstop, maar daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. Mocht het lukken, dan zijn we wel van die hatelijke laatste plaats af."