MSC Delfland is een jonge modelspoorvereniging
MSC Delfland is een jonge modelspoorvereniging

Modelspoorvereniging zoekt onderkomen

DELFT - MSC Delfland is een jonge modelspoorvereniging. Omstreeks september vorig jaar namen enkele enthousiastelingen het initiatief om een oproep te doen op diverse sociale media om meer geïnteresseerden op te roepen om samen met de modelspoorhobby bezig te zijn. Dit resulteerde uiteindelijk in de oprichting van de vereniging op 5 november 2021.

Mede naar aanleiding van de Grote Kleine Treinen Competitie op TV is de interesse voor de modelspoor hobby toegenomen. Op de onlangs gehouden open dagen was dat te merken en het ledenaantal steeg in korte tijd naar 26 leden, waaronder 3 jeugdleden. De vereniging heeft een bijzondere uitdaging om één baan te ontwikkelen waar zowel wisselstroom als gelijkstroom digitaal door elkaar gereden kan worden. Dit is een bijna unieke uitdaging die niet bij veel verenigingen te zien is maar de eerste positieve resultaten, zijn reeds behaald.
De grootste uitdaging voor de vereniging is een verenigingsonderkomen voor de langere termijn. Met een beperkt ledenaantal is er natuurlijk ook een beperkt budget om een geschikte ruimte die voldoet te kunnen huren. Commerciële huurtarieven zijn vooralsnog niet haalbaar waardoor de vereniging in eerste instantie via leegstand/antikraak naar ruimtes op zoek ging. Het bedrijfspand in Delft waar de vereniging nu zit, staat op de nominatie om gesloopt te worden voor woningbouw. De vereniging is dus weer op zoek naar vervangende ruimte!
De vereniging zoekt een ruimte van minimaal 80 tot bij voorkeur 100 m2 voorzien van sanitair en elektra. De gewenste locatie is Delft of in de nabije omgeving (bijv. Den Hoorn, Rijswijk, Voorburg). Weet u of kent u iemand met een geschikte ruimte, dan kunt u contact opnemen met de vereniging via info@mscdelfland.nl. De vereniging is nu te vinden aan de Abtswoudseweg 2a, Delft en verder op Facebook en de website:
mscdelfland.nl